Chińskie wynalazki

dobo
Posty: 127
Rejestracja: ndz kwie 07, 2019 8:14 pm

wt paź 15, 2019 7:00 pm

dobo pisze:
pt paź 11, 2019 5:00 pm
Wi-Fi_Switch_Module.jpg


Ogarnąłem już ten Moduł

W środku siedzi ESP8266EX
Przekaźniki
L1 na GPIO14
L2 na GPIO15 (GPIO15 podciągane do GND przez rezystor 760 Ω )
Przełączniki
S1 na GPIO13
S2 na GPIO12
Przycisk programowania GPIO2
GPIO0 jest wyprowadzone przy GND i jest ono wolne.
GPIO4 jest podłączone do buzera (tak w tym modelu zamiast LED jest buzer)
No to moduł zmienił kolor na ZIELONY :) a to wszystko dzięki koledze @krycha88
Moduł dodatkowo wyposażony w wyświetlacz OLED z czujnikiem BME280

Za pierwszym razem aby dokonać wgrania SUPLI trzeba zewrzeć GPIO0 do masy, a we wgrywanym kodzie ustawić GPIO2 jako pin konfiguracyjny i już korzystać z wbudowanego przycisku (tak mam na obecną chwilę). Albo wyprowadzić GPIO0 na zewnątrz co raczej tak zrobię i podłączę do tego przycisk dotykowy.
Krzyśku
Posty: 36
Rejestracja: pn wrz 16, 2019 7:22 pm

śr paź 16, 2019 4:15 pm

A ktoś wie jak to zasuplować?
W sensie pinout jaki jest. W sieci nie mogę namierzyć.

https://pl.aliexpress.com/item/33013007 ... 9320c301-3
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 192
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontaktowanie:

śr paź 16, 2019 6:41 pm

Krzyśku pisze:
śr paź 16, 2019 4:15 pm
A ktoś wie jak to zasuplować?
W sensie pinout jaki jest. W sieci nie mogę namierzyć.

https://pl.aliexpress.com/item/33013007 ... 9320c301-3
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Tylko po co, 2x droższe od basica i 0 dodatkowych funkcjonalności.
Krzyśku
Posty: 36
Rejestracja: pn wrz 16, 2019 7:22 pm

śr paź 16, 2019 6:47 pm

Co do funkcjonalności się nie wypowiem.
Co do ceny to 16pln z przesyłką za sztukę.
Da radę wgrać do tego suple?
Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 192
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontaktowanie:

śr paź 16, 2019 7:19 pm

spróbuj zrobić lepsze zdjęcia
Krzyśku
Posty: 36
Rejestracja: pn wrz 16, 2019 7:22 pm

śr paź 16, 2019 8:11 pm

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1826
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

śr paź 16, 2019 9:06 pm

To nie jest na ESP, Wychodzi mi, że tam jest realtek RTL8710bn
Pozdrawiam
Wojtek
Krzyśku
Posty: 36
Rejestracja: pn wrz 16, 2019 7:22 pm

czw paź 17, 2019 4:38 am

Aha. Dzięki.

A czy coś takiego ktoś może ma, suplował, używa?
Wiadomo co tam w środku siedzi?

https://pl.aliexpress.com/item/40002410 ... 2e0eHXpz0s
Krzyśku
Posty: 36
Rejestracja: pn wrz 16, 2019 7:22 pm

czw paź 24, 2019 5:14 pm

moskitq@o2.pl pisze:
czw paź 03, 2019 12:25 pm
moes chinol może ktoś odważy sie zasupełkować
Tu znalazłem coś na ten temat.
Ale czy przydatne jeśli chodzi o Suplę...nie wie, nie znam się.
Może ktoś mądrzejszy zerknie i się wypowie.

https://github.com/klausahrenberg/ThermostatBecaWifi
dobo
Posty: 127
Rejestracja: ndz kwie 07, 2019 8:14 pm

pn paź 28, 2019 8:40 pm

to zaczyna mi się podobać
ESP + OLED.png
ESP + OLED.png (277.17 KiB) Przejrzano 1186 razy
https://pl.aliexpress.com/item/40000934 ... b201603_52

Ciekawe połączenie pod ESP8266 Primary GUI v2 @krycha88
ODPOWIEDZ