Zamel row 02 czy można wykorzystać jak row 01

Sterownik dwukanałowy
Zerred

Witam
Mam pytanie, czy można wykorzystać zamel row02 jako row01? Chodzi mi że w razie konieczności podłączyć tylko jeden kanał a funkcjonalność będzie taka jak w row01?
Pozdrawiam
lesny8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

Można. Drugi kanał możesz wyłączyć w Cloud, żeby nie pokazywał się w aplikacji.
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila
Zerred

Dziękuję za odpowiedź.
W takim razie nie bardzo widzę sens zakupu row01 gdy cena praktycznie jest ta sama.
krutkowski

Dzień dobry,
W podwójnej ramce mam osadzone pojedyncze włączniki. Jeden służy do oświetlenia na balkonie, drugi do zasilania gniazdka również na balkonie. Czy jest możliwość osadzenia w jednej z puszek ROW-02 i użycia go pod obydwa włączniki? Czy znajdzie się na jakiś schemat przy takim zastosowaniu?
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Bez problemu możesz użyć jednego ROW-02 pod warunkiem, że możesz poprowadzić przewody między puszkami.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Ernest

Zerred wrote: Mon Nov 11, 2019 8:24 am Dziękuję za odpowiedź.
W takim razie nie bardzo widzę sens zakupu row01 gdy cena praktycznie jest ta sama.
ROW-01 ma styk beznapięciowy - czyli można przepuścić przez niego dowolny sygnał sterujący.
ROW-02 podaje napięcie na wyjścia przekaźnikowe

Zależy od aplikacji w jakiej stosujemy...
krutkowski

pzygmunt wrote: Tue Dec 10, 2019 9:49 am Bez problemu możesz użyć jednego ROW-02 pod warunkiem, że możesz poprowadzić przewody między puszkami.
Co w przypadku gdy każdy z tych włączników jest na innym obwodzie (jedno to oświetlenie, a drugie gniazdko)? Wtedy jak rozumiem muszę zastosować do każdego z nich ROW-01? Czy biorąc pod uwagę fakt, że to oświetlenie na balkonie (2 żarówki) oraz gniazdko (używane do podłączenia laptopa, czy oświetlenia na święta) - czyli dosyć nieduże zapotrzebowanie na prąd - to mogę to wszystko spiąć na jednym obwodzie i wykorzystać ROW-02?
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Jeśli to ta sama faza to możesz użyć ROW-02 pod warunkiem, że obie żarówki włączane są z jednego łącznika, a obciążenie na kanał nie przekracza 5A.
SUPLA.... Nareszcie w domu.

Return to “ZAMEL ROW-02”