Nie wiem jak to ugryźć dalej.
QLQ a tak zapytam jesteś z Koszalina?
Czy esp czy moteino to i tak antenę na zewnątrz bo jak piszesz oslabi sygnał. Na mote lepiej bo bez kabli. Tylko trzeba to oprogramować.shimano73 wrote: Tue Nov 12, 2019 7:16 pm W takiej skrzynce jak na zdjęciu sygnał będzie mocno osłabiony to jak klatka Faradaya i wydaje mi się im wyższa częstotliwość tym lepiej , chyba![]()
Ja z Bialogardu.Tak z Koszalina
Z Bialogardu a nie czasem od podnośnika?Zibi wrote: Tue Nov 12, 2019 7:23 pmJa z Bialogardu.Tak z Koszalina
Czyli tak jak pisałem z tym zasięgiem lipa. Zadne wzmacniacze wifi itp nie pomogą?
Mam dwa piętra nizej skrzynkę. Zostaje bezprzewodowe 868Mhz.
Jeżeli mówisz o otwieranym barku elektrycznym to takZ Bialogardu a nie czasem od podnośnika?
Chodziło mi o podnośnik samochodowy. Byłem kiedyś na odbiorze przez UDT i dalem namiary na Suplę i płytki inCan. Myślałem że to Ty.Zibi wrote: Tue Nov 12, 2019 7:30 pmJeżeli mówisz o otwieranym barku elektrycznym to takZ Bialogardu a nie czasem od podnośnika?
Dałbyś radę to oprogramowac oczywiście odwdzięczę sie.
Na esp8266 to żaden problem - magnes i kontaktron.Zibi wrote: Tue Nov 12, 2019 7:50 pm To nie ja myślałem że chodziło o podnośnik w sensie siłownik elektryczny.
Dzięki za pomoc, miałem takie coś na ewelink sonoff bridge i magnesy fajna sprawa mizna było zrobić czujki otw okna czy drzwi i tworzyć z tym sceny, szkoda że na suple nie ma gotowca żeby kupić bo samemu tego nie ogarnę.
Code: Select all
Suplą. Device.addSensorNO (4)