Dzień dobry.
To mój pierwszy post na forum, w związku czym witam Was serdecznie.
Po roku użytkowania z zachwytem srw-01 w liczbie 4 szt. nadszedł czas na sbw-01 w liczbie 2 sztuk.
W dniu wczorajszym szwagier zainstalował mi fizycznie w napędzie bramy wjazdowej na posesje oraz w napędzie bramy garażowej.
Idea montażu powstała dopiero wówczas, kiedy to ja, moja żona oraz pracownicy pogubiliśmy już prawie wszystkie piloty do bram i zaraz nie byłoby wejść jak do chałpy.
Wszystko śmiga super tylko pojawiło się pytanie jak najprościej udostępnić chłopakom możliwość otwierania i zamykania bram. ( Z żoną mamy jedno konto więc widzi na androidzie w aplikacji wszystkie urządzenia. I tak ma pozostać) .
Najlepiej byłoby gdybym miał możliwość w razie czego odebrać poszczególnym osobom dostęp do możliwości zdalnego sterowania bramą.
Czy linki bezpośrednie rozwiązałyby problem? Jeśli tak,to mógłby ktoś wytłumaczyć jak zrobić to najprościej? Jestem tylko przeciętnym zjadaczem chleba i prosiłbym, żeby raczej użyć w tym celu łopaty;)
Html, cURL i inne tego typu zespoły znaków i znaczków to dla mnie czarna magia. Proszę o wyrozumiałość. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Sterowanie bramami
-
Beku
Moim zdaniem najprościej zrobić to w samym Cloud.
Utwórz identyfikator dostępu np. Pracownicy (lub po jednym dla każdego pracownika),
Utwórz osobna lokalizacje dla bram - np. Bramy, przypisz do niej tylko te urządzenia do których mają mieć dostęp pracownicy, a w identyfikatorze dostępu Pracownicy przypisz tą lokalizację.
Możesz tą lokalizacje również przypisać do „swojego” identyfikatora dostępu tak żebyś miał i Ty dostęp do sterowania.
Tym sposobem pracownicy będą mieli dostęp tylko do bram przez aplikacje Supla.
W aplikacji supla masz opcje „Ustawienia zaawansowane” gdzie łączysz się na dany identyfikator dostępu. Wydaj pracownikom identyfikator/y które dla nich utworzyłeś i po kłopocie. Tym sposobem również możesz odcinać pracowników poprzez zwykle usunięcie urządzenia - smartfonu z Cloud
Utwórz identyfikator dostępu np. Pracownicy (lub po jednym dla każdego pracownika),
Utwórz osobna lokalizacje dla bram - np. Bramy, przypisz do niej tylko te urządzenia do których mają mieć dostęp pracownicy, a w identyfikatorze dostępu Pracownicy przypisz tą lokalizację.
Możesz tą lokalizacje również przypisać do „swojego” identyfikatora dostępu tak żebyś miał i Ty dostęp do sterowania.
Tym sposobem pracownicy będą mieli dostęp tylko do bram przez aplikacje Supla.
W aplikacji supla masz opcje „Ustawienia zaawansowane” gdzie łączysz się na dany identyfikator dostępu. Wydaj pracownikom identyfikator/y które dla nich utworzyłeś i po kłopocie. Tym sposobem również możesz odcinać pracowników poprzez zwykle usunięcie urządzenia - smartfonu z Cloud
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Można im też po prostu udostępnić adres email. Wtedy w cloud jak się pojawią ich smartfony przypiszesz im odpowiedni identyfikator dostępu.Beku wrote: Wed Nov 20, 2019 8:32 am W aplikacji supla masz opcje „Ustawienia zaawansowane” gdzie łączysz się na dany identyfikator dostępu. Wydaj pracownikom identyfikator/y które dla nich utworzyłeś i po kłopocie. Tym sposobem również możesz odcinać pracowników poprzez zwykle usunięcie urządzenia - smartfonu z Cloud
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
Beku
No tak - prościejpzygmunt wrote: Wed Nov 20, 2019 8:42 amMożna im też po prostu udostępnić adres email. Wtedy w cloud jak się pojawią ich smartfony przypiszesz im odpowiedni identyfikator dostępu.Beku wrote: Wed Nov 20, 2019 8:32 am W aplikacji supla masz opcje „Ustawienia zaawansowane” gdzie łączysz się na dany identyfikator dostępu. Wydaj pracownikom identyfikator/y które dla nich utworzyłeś i po kłopocie. Tym sposobem również możesz odcinać pracowników poprzez zwykle usunięcie urządzenia - smartfonu z Cloud