Bad credentials! - Problem z połączeniem WiFi modułu SONOFF

qry

Witam,

Zakupiłem moduł SONOFF od polskiego sprzedawcy z wgranym firmware SUPLA. Robię wszystko zgodnie z instrukcją na stronie www.supla.org i mój moduł nie może uzyskać połączenie internetowego, cały czas miga dioda zielona co 0,5 sek. Próbowałem sparować z siecią domową, jak i z hotspotem z telefonu w jednym i drugim przypadku nie udaje się połączyć, chodź czekam z kilkadziesiąt minut.
Jak ponownie włączam tryb konfiguracji, to mam komunikat o ostatnim stanie: Bad credentials!, co to może oznaczać ? I czy ktoś ma pomysł na rozwiązanie problemów ? Mój sprzedawca milczy, prawdopodobnie już żyje sylwestrem, a ja aktualnie nie jestem zadowolony z zakupu :(

Pozdrawiam
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Bad Credentuals oznacza błędne dane dostępowe
do serwera cloud.supla.org

Sprawdź czy przypadkiem wpisujesz id autoryzacji
i hasło autoryzacji, a powinieneś wpisać id lokalizacji
i hasło lokalizacji.

Domyślnie hasło do urządzenia ma 4 znaki.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
qry

Dzięki, maiłeś rację. Czytanie ze zrozumieniem jak widać u mnie kuleje :D
Zupełnie nie zwracałem uwagi na dane z monitora na stronie, jedynie na te dane z zarysu telefonu.
To teraz jestem zadowolony z zakupu, lampka działa :)
Jeszcze raz dziękuję i Życzę Szczęśliwego Nowego Roku :)
PLF10T

Przy okazji tego wątku praktyczna uwaga - jeśli podłączamy jakieś urządzenie w jednej lokalizacji, a następnie przenosimy do innej i jedynie przeprogramujemy ustawienia lokalnego WiFi i danych dostępowych do nowej lokalizacji - urządzenie nie podłączy się do SUPLA CLOUD. Należy obowiązkowo usunąć je ze starej lokalizacji na platformie webowej.

To niby oczywiste, mało tego, podczas podłączania do nowej lokalizacji w przeglądarce jest komunikat o konflikcie lokalizacji, ale można go nie zauważyć. Ja dzisiaj dobre 20 minut walczyłem z dwoma SONOFF-ami uruchomionymi w domu, które przeniosłem do biura ... :lol:
pzygmunt
Been thanked: 59 times

W nowej wersji cloud.supla.org będzie funkcja przeniesienia lokalizacji z poziomu Web-a.
Też musimy stronę "Start" przerobić bo bardzo wiele osób popełnia błąd z zamianą danych dostępowych
SUPLA.... Nareszcie w domu.

Return to “Pomoc”