Problem z dodaniem Sonoff S26E - gniazdko do SUPLA

zyletac

Witam. Zakupiłem Sonoff S26E z wgraną SUPLĄ. Po uruchomieniu kreatora dodawania urządzeń pojawił się komunikat, że ten kreator nie obsługuje takiego urządzenia. Połączyłem się z urządzeniem przez wifi sonof i wpisałem ręcznie nazwę modemu i hasło, oraz dane z serwera SUPLA cloud. Po resecie utraciłem łączność i zaczęła migać dioda na kolor zielony i czerwony. Oczywiście teraz Windows pokazuje, że nie może nawiązać połączania z urządzeniem SONOF. Natomiast SUPLA, żę nie widzi żadnych urządzeń. Urządzenie widoczne jest na modemie, ale w żaden sposób nie mogę się z nim połączyć. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Ponownie przełącz w tryb konfiguracji
(sprzedawca powinien dostarczyć instrukcję jak to zrobić). Połącz się z 192.168.4.1 i odczytaj co jest w LAST STATE
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Patryk

zyletac wrote: Wed Nov 20, 2019 9:05 pm Witam. Zakupiłem Sonoff S26E z wgraną SUPLĄ. Po uruchomieniu kreatora dodawania urządzeń pojawił się komunikat, że ten kreator nie obsługuje takiego urządzenia. Połączyłem się z urządzeniem przez wifi sonof i wpisałem ręcznie nazwę modemu i hasło, oraz dane z serwera SUPLA cloud. Po resecie utraciłem łączność i zaczęła migać dioda na kolor zielony i czerwony. Oczywiście teraz Windows pokazuje, że nie może nawiązać połączania z urządzeniem SONOF. Natomiast SUPLA, żę nie widzi żadnych urządzeń. Urządzenie widoczne jest na modemie, ale w żaden sposób nie mogę się z nim połączyć. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.
Przejrzyj ten temat.
A w szczególności to:
viewtopic.php?p=52594#p52594
zyletac

Dzięki za pomoc. Nawiązałem połączenie z urządzeniem. Niestety kreator podczas dodawania wyświetlił następujący komunikat "Urządzenie na którym nawiązano połączenie nie jest kompatybilne z tym kreatorem" ??? W LAST STATE :Bad credentials! Co można zrobić dalej?
pzygmunt

To oznacza, że wpisałeś albo błędny adres email, albo błędny adres serwera albo błędne jedno i drugie.
lesny8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

Złe poświadczenia.
Po wejściu na stronę konfiguracyjną 192.168.4.1 sprawdź Supla Settings: nazwę serwera i adres email.
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila
zyletac

Ale gdzie mam wpisać adres email?
Na sonoff-socket można wpisać
nazwa mojego wifi
hasło wifi
serwer wpisałem svr8.supla.org
ID
Hasło
3 ostatnie z supla
pzygmunt

Najwyraźniej masz jakąś starą wersję oprogramowania na pokładzie. Już od dawna nie używamy ID lokalizacji w urządzeniach.
W takim razie wpisz tam ID lokalizacji i hasło lokalizacji.
Jak się zalogujesz na cloud.supla.org to dane jakie potrzebujesz są w żółtej sekcji.
Przepisz je po prostu.
zyletac

Nadal wyświetla się komunikat "Urządzenie na którym nawiązano połączenie nie jest kompatybilne z tym kreatorem"
pzygmunt

Ten komunikat będzie się zawsze wyświetlał ponieważ jak sam mówi to urządzenie nie jest kompatybilne z tym kreatorem i nigdy z tą wersją oprogramowania nie będzie. Wpisz ustawienia na 192.168.4.1, zapisz i to wszystko. Nie używaj tego kreatora. Jeśli urządzenie się nie pojawi to wróć na 192.168.4.1 i odczytaj co jest w LASt STATE.

Return to “Pomoc”