Cloud v2.3.9

Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 986
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

czw lis 21, 2019 12:54 am

Okazało się, że nie umiem czytać ;)
Closed != Merged

Musiałem przenieść commita na nową gałąź i przy tym zabiegu zmienił się SHA-1. Na master miałem niepotrzebnie merge z develop i byłby problem z połączeniem.
Posprzątałem sobie repo i zgłosiłem zmianę na hotfix.
Pomóżcie proszę choć odrobinę
https://pomagam.pl/af3hwf6c
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7781
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw lis 21, 2019 12:15 pm

Spoko ;) Zmergowane. Wersja wydana.
Awatar użytkownika
klew
Posty: 567
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

czw lis 21, 2019 12:29 pm

Czy ta poprawka na 2.3.16 powinna spowodować, że sensor "HUMIDITYANDTEMPERATURE" zacznie pokazywać wartość w Cloud oraz będą dostępne wykresy?

Bo mój cloud pokazuje 2.3.16, ale niestety temperatury i wilgotności nadal nie widać przy tych sensorach. Historii na apkikacji też nie widzę, ale tam czasem trzeba chwilę poczkać ;)
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 986
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

czw lis 21, 2019 1:01 pm

A masz własną instancje?
Ja u siebie budowałem obraz samemu z src i kopiowałem plik podczas bulidu z tymi właśnie zmianami. Temperatura i wilgotność się wyświetlają. Co do ciśnienia prędkości wiatru, ilości opadów i wagi to brakuje jeszcze obsługi po stronie chmury.
Pomóżcie proszę choć odrobinę
https://pomagam.pl/af3hwf6c
Awatar użytkownika
klew
Posty: 567
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

czw lis 21, 2019 2:03 pm

lesny8 pisze:
czw lis 21, 2019 1:01 pm
A masz własną instancje?
Ja u siebie budowałem obraz samemu z src i kopiowałem plik podczas bulidu z tymi właśnie zmianami. Temperatura i wilgotność się wyświetlają. Co do ciśnienia prędkości wiatru, ilości opadów i wagi to brakuje jeszcze obsługi po stronie chmury.
Nie, korzystam z publicznych cloudów. Ale pokazuje tam wersję .16, więc chyba powinno być z tym zmianami.
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 986
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

czw lis 21, 2019 2:20 pm

Supla-Cloud i Supla-Core są wersjonowane osobno. Tak się akurat złożyło, że oba mają ten sam numer. Jak wchodzisz na chmurę to widzisz wersję Cloud, ale nie wiesz na jakiej wersji Core pracuje.
Nie wiem jak odbywa się update serwerów produkcyjnych po wydaniu releasów i ile trzeba czekać.
Pomóżcie proszę choć odrobinę
https://pomagam.pl/af3hwf6c
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7781
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw lis 21, 2019 3:00 pm

Nie są wersjonowane osobno.
Core, iOS, Android zawsze mają minor i major o tej samej wartości co Cloud
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 986
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

czw lis 21, 2019 3:07 pm

No to źle się wyraziłem bo chodziło mi o patch :roll:
Obrazek
Pomóżcie proszę choć odrobinę
https://pomagam.pl/af3hwf6c
Awatar użytkownika
fracz
Posty: 1795
Rejestracja: pt paź 28, 2016 10:56 pm
Lokalizacja: Rybna

czw lis 21, 2019 6:33 pm

lesny8 pisze:
czw lis 21, 2019 1:01 pm
Co do ciśnienia prędkości wiatru, ilości opadów i wagi to brakuje jeszcze obsługi po stronie chmury.
Czy po tym mergu server juz udostępnia te dane? Jeśli tak to dorobię na dniach odczyty i wydamy dockery.
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 986
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

czw lis 21, 2019 6:59 pm

fracz pisze:
czw lis 21, 2019 6:33 pm
lesny8 pisze:
czw lis 21, 2019 1:01 pm
Co do ciśnienia prędkości wiatru, ilości opadów i wagi to brakuje jeszcze obsługi po stronie chmury.
Czy po tym mergu server juz udostępnia te dane? Jeśli tak to dorobię na dniach odczyty i wydamy dockery.
Tak
Super :)
Pomóżcie proszę choć odrobinę
https://pomagam.pl/af3hwf6c
ODPOWIEDZ