Mapa Drogowa
-
Mogę prosić o uaktualnienie mapy drogowej , co lub kiedy czego się spodziewać ?
-
Myślę że publikowanie mapy drogowej w tej formie jest trochę ograniczające nas i zrobiliśmy to źle.
W sensie: np. dodana przez nas funkcjonalność obsługi kanałów z Clouda w v2.3.8 nadawała się na "większą" wersję, ale nie wydaliśmy jej bo "mapa drogowa".
Wydaje mi się że możemy to zrobić lepiej (bez deklaracji w której wersji co będzie), a tylko ułożyć priorytetami tematy, które są w planach. I wtedy moglibyśmy wydawać częściej, a mniej.... Przemku, co o tym myślisz?
Generalnie, w naszym obozie dzieje się:
W sensie: np. dodana przez nas funkcjonalność obsługi kanałów z Clouda w v2.3.8 nadawała się na "większą" wersję, ale nie wydaliśmy jej bo "mapa drogowa".
Wydaje mi się że możemy to zrobić lepiej (bez deklaracji w której wersji co będzie), a tylko ułożyć priorytetami tematy, które są w planach. I wtedy moglibyśmy wydawać częściej, a mniej.... Przemku, co o tym myślisz?
Generalnie, w naszym obozie dzieje się:
- sceny (widzieliście już pierwsze przybliżenie viewtopic.php?f=20&t=5401)
- webhooki
- uniwersalny kanał pomiarowy / button
- przymiarki do MQTT

-
Zgadzam się. Dodatkowo w chwili obecnej trwają prace nad:
Kanał pomiarowy ogólnego przeznaczenia
Akcja OPEN/CLOSE dla bram
Termostaty
Bramka ZWave/IR/RF<->Supla
Obsługa wejść
Nowa biblioteka dla Arduino
I kilkanaście rozgrzebanych grubszych tematów takich jak między innymi
Serwer powiadomień PUSH, Widżety, Stacja pogodowa.
Kanał pomiarowy ogólnego przeznaczenia
Akcja OPEN/CLOSE dla bram
Termostaty
Obsługa wejść
Nowa biblioteka dla Arduino
I kilkanaście rozgrzebanych grubszych tematów takich jak między innymi
Serwer powiadomień PUSH, Widżety, Stacja pogodowa.
-
Czy ja dobrze rozumiem, przymiarki do MQTT ze będzie można używać w Supli softu Tasmota? To by było naprawdę cośfracz wrote: Tue Nov 26, 2019 4:02 pm Myślę że publikowanie mapy drogowej w tej formie jest trochę ograniczające nas i zrobiliśmy to źle.
Generalnie, w naszym obozie dzieje się:Spokojnie, dowiecie się jako pierwsi
- webhooki
- przymiarki do MQTT
![]()

-
pzygmunt wrote: Tue Nov 26, 2019 4:26 pm Akcja OPEN/CLOSE dla bram
Termostaty
Obsługa wejść

fracz wrote: Tue Nov 26, 2019 4:02 pm sceny (widzieliście już pierwsze przybliżenie viewtopic.php?f=20&t=5401)
webhooki
uniwersalny kanał pomiarowy / button
przymiarki do MQTT

Ale będzie kombajn

-
Póki co chodzi o obsługę MQTT tego co już w Supli jest. Stany i sterowanie urządzeniami z SUPLĄ na pokładzie.cino111 wrote: Fri Nov 29, 2019 10:06 amCzy ja dobrze rozumiem, przymiarki do MQTT ze będzie można używać w Supli softu Tasmota? To by było naprawdę cośfracz wrote: Tue Nov 26, 2019 4:02 pm Myślę że publikowanie mapy drogowej w tej formie jest trochę ograniczające nas i zrobiliśmy to źle.
Generalnie, w naszym obozie dzieje się:Spokojnie, dowiecie się jako pierwsi
- webhooki
- przymiarki do MQTT
![]()
![]()
-
Już się nie mogę doczekać! Trzymam kciuki!
Tu jest za mało miejsca abym wszystko mógł wypisać, co mam z supli