Czy moglibyśmy wrócić do tematu, żeby softy podpinać pod pierwszy post albo znowu dodawać do tematu, który kiedyś prowadził @Duch__ ?
Jest dużo nowych kompilacji, które są doczepiane do postów, a nie zawsze jest możliwość, żeby je przejrzeć od razu i potem ciężko do nich wrócić...
Touch 1/2/3 Gang brak wymaganej N
-
krycha88
- Been thanked: 5 times
Proszę
Code: Select all
#define DEFAULT_HOSTNAME "SONOFF TOUCH 2GANG"
#define RELAY1_PIN 12
#define BUTTON1_PIN 0
#define RELAY2_PIN 5
#define BUTTON2_PIN 9
#define LED_CONFIG_PIN 13
#define CONFIG_PIN 9
#define DHT22_PIN 3
soft na 99% nie działał poprawnie więc go usunąłem
Last edited by krycha88 on Mon Dec 09, 2019 8:09 pm, edited 1 time in total.
https://gui-generic-builder.supla.io/
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
@andrzejano, mógłbyś pokazać zdjęcie, jak zamontujesz DHT22 razem z Touch? Bo jakoś sobie nie mogę wyobrazić estetyki takiego rozwiązania.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
-
andrzejano
Na pojedyńczym prosze
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
miko1282
- Has thanked: 1 time
Mnie takie rozwiązanie nie powaliło :/ mi nawet ds wystający spod niego przeszkadzał
-
Ryrzy
akurat dsa mozna ladnie schowac, zrobic otwor w tej czarnej ramce do ktorej przyklejony jest panel przedni i na równo go tam przykleic... pomijam juz miarodajnosci wynikow pomiarów
ale widac by go nie bylo a mialby 'stycznosc' z powietrzem
-
Robert Błaszczak
@miko1282, mam podobne odczucia estetyczne
@Ryrzy, dokładnie jak napisałeś, przy schowaniu czujnika w obudowę, miarodajność wyników jest problematyczna, gdyż spory wpływ będzie miała temperatura wydzielana przez elektronikę.
@Ryrzy, dokładnie jak napisałeś, przy schowaniu czujnika w obudowę, miarodajność wyników jest problematyczna, gdyż spory wpływ będzie miała temperatura wydzielana przez elektronikę.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak
-
andrzejano
Coś jest źle , nie działa lokalnie i nie daje sie wywołać, wejść w tryb config?krycha88 wrote: Mon Nov 25, 2019 8:05 pmProszę![]()
Code: Select all
#define DEFAULT_HOSTNAME "SONOFF TOUCH 2GANG" #define RELAY1_PIN 12 #define BUTTON1_PIN 0 #define RELAY2_PIN 5 #define BUTTON2_PIN 9 #define LED_CONFIG_PIN 13 #define CONFIG_PIN 9 #define DHT22_PIN 3
-
tijo
- Been thanked: 1 time
@Robert Błaszczak ja również mam touche typu Designator3 z TYWE3S. Czy do programowania podpinałeś się bezpośrednio pod ESP i iloma kabelkami?
-
Robert Błaszczak
Tak, podpinałem się bezpośrednio pod ESP (TYWE3S). Należy podpiąć 4 przewody: RX i TX, 3,3V i masę oraz podać masę na GPIO0 aby wprowadzić moduł w tryb programowania.tijo wrote: Fri Dec 06, 2019 8:57 pm @Robert Błaszczak ja również mam touche typu Designator3 z TYWE3S. Czy do programowania podpinałeś się bezpośrednio pod ESP i iloma kabelkami?
Jak widać na zdjęciu, troszkę podgrzałem lutownicą obudowę buzzera
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak