Wyślij namiary na priv-aPatryk wrote: Wed Nov 27, 2019 6:16 pm @pzygmunt jeżeli to pomoże to mogę podać dostęp do mojego konta.
Gdyż i tak jestem poza domem i nie potrafię ręcznie zresetować AP.
A że jest internet to "moduł" od @elmaya i tak mi routera ( głównego ) automatycznie nie zresetuje.
Dziwna awaria ( zawieszenie ) routera ( AP )
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
TomekSkarabeusz
svr16
Zasłoniło zgodnie z harmonogramem, ale oprócz jednej. Przy próbie jej zasłonięcia ręcznie wyskakiwał błąd:
BŁĄD
Błąd przy wykonaniu akcji w SUPLA Server.
Zasłoniło zgodnie z harmonogramem, ale oprócz jednej. Przy próbie jej zasłonięcia ręcznie wyskakiwał błąd:
BŁĄD
-
pzygmunt
To akurat może być związane z restartem. Nagle dużo urządzeń się loguje i jest lag. To musimy trochę przeprojektować by serwer przy restarcie kolejkował połączenia bez wpuszczania wszystkich na raz.wsosniak wrote: Wed Nov 27, 2019 6:08 pm tez dokładnie taką mam strukturę : router + AP.
I jeszcze jedna ciekawostka : po restarcie routera sprawdzam światła .... są ok . I wyglądało że wszystko wróćiło do normy ale : otwieram brame wjazdową , otworzyłą sie ale nie zmieniła statusu (cały czas [pokazywała ZAMKNIETA), próbowalem otworzyc bramę garażową , nie dało się. Próbowałem zamknąć tą bramę wjazdową co mi sie wcześniej otworzyła, nie dało się ..... klikam klikam ..... i po dwóch minutach nagle wszystko zaskoczyło i brama garazowa się zaczeła otwierać a brma wjazdowa zamykać.
Tak jakby serwer został zamulony na chwilkę a moje kliknięcia został skolejkowane .
[EDIT]
Na 100% to był efekt związany z restartem. Dodałem odpowiednie issue aby na przyszłość ograniczyć tego typu sytuacje.
https://github.com/SUPLA/supla-core/issues/111
-
pzygmunt
Ufff. OK, ale już da się nią sterować ?TomekSkarabeusz wrote: Wed Nov 27, 2019 6:36 pm svr16
BŁĄD
-
Patryk
A tak "niewinnie" zacząłem ten temat
To miała być tylko ciekawostka ..... i się zaczęło
To miała być tylko ciekawostka ..... i się zaczęło
-
pzygmunt
Dobrze, że zacząłeś. To tylko pozwoli nam uniknąć takich incydentów w przyszłości.
Generalnie widzę 10 zestawionych połączeń do Twojego konta.
Zaloguj się na cloud.supla.org i zmień cokolwiek np. podpis urządzenia.
Wszystkie połączenia dla Twojego konta serwer z automatu zrestartuje.
-
wsosniak
- Been thanked: 1 time
tak , dobrze powiedziane NIE POWINNOpzygmunt wrote: Wed Nov 27, 2019 6:32 pmNie powinno mieć to wpływu. Szczególnie na taki objaw. Stare i nowe działają równolegle.
-
Patryk
Zmieniłem nazwę i wszystko wróciło do normy.pzygmunt wrote: Wed Nov 27, 2019 6:46 pm Dobrze, że zacząłeś. To tylko pozwoli nam uniknąć takich incydentów w przyszłości.
-
TomekSkarabeusz
Zrestartowałem WinBoxa. Przedtem nie pokazywało rozłączonych urządzeń, a nie działało SRW-01, ROW-01, termostaty i przełączniki na sonoff. Po restarcie te co przedtem nie działały, były przez długi czas pokazane na czerwono jako rozłączone, a potem zaskoczyły i działają.
Last edited by TomekSkarabeusz on Wed Nov 27, 2019 6:52 pm, edited 1 time in total.