Sonoff Touch

Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1989
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

śr paź 02, 2019 8:13 pm

Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
UglyMan
Posty: 2
Rejestracja: czw lip 11, 2019 7:40 pm

pt paź 04, 2019 7:43 pm

Sytuacja nadal bez patowa ☹️
Touch dziala sterowany z telefonu i poprzez www
Nie reaguje natomiast na dotykanie "pola dotykowego" :-(
Dlugie przytrzymanie palca na "dotyku" powoduje "pikniecie" czyli wchodzi w funkcje programowania pilota .....
Zastanawiam sie czy nie mam czegos uszkodzonego ........
Na ewelinku reagowal na dotykanie pola dortkowego

rozmontowalem Toucha i sprawdzilem ze nadal dotykanie rezystora R19 po prawej stronie (od strony ukladu ESP8285) powoduje ze nastepuje przelaczenie przekaznika ..... czyli jakby problem konfiguracji
ale nie wiem juz gdzie szukac
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1989
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

pt paź 04, 2019 8:55 pm

Może masz na innych GPIO dotyki, a jak przytrzymasz lewy dłużej niż 5 sekund to co się dzieje?
Pozdrawiam
Wojtek
blawik3
Posty: 4
Rejestracja: śr sty 03, 2018 10:10 am

wt lis 26, 2019 3:22 pm

75584990_531098710778968_301202719278891008_n.jpg
75584990_531098710778968_301202719278891008_n.jpg (58.06 KiB) Przejrzano 611 razy
Gdzie znajdę tu GPIO0?
Awatar użytkownika
Volturio
Posty: 49
Rejestracja: śr kwie 10, 2019 5:07 pm
Lokalizacja: Kraków

wt lis 26, 2019 8:53 pm

Awatar użytkownika
Volturio
Posty: 49
Rejestracja: śr kwie 10, 2019 5:07 pm
Lokalizacja: Kraków

wt lis 26, 2019 9:00 pm

znalazłem jeszcze coś takiego:

Przy okazji jedna wskazówka - modele oznaczone T1 można wprowadzić w tryb flash sekwencją podwójnego resetu albo wcisnąć przycisk1->reset->puścić przycisk1, co jest w sumie bardzo wygodne.

Ostatnio trafiłem jednak na modele T1 gdzie to rozwiązanie nie działa (w obu przypadkach jest to model z RF 433 MHz). Trzeba zewrzeć GND z nóżką rezystora R19 - przed przyłączeniem programatora do portu USB.
blawik3
Posty: 4
Rejestracja: śr sty 03, 2018 10:10 am

śr lis 27, 2019 8:01 am

Dzięki bardzo za pomoc :)
Volturio pisze:
wt lis 26, 2019 9:00 pm
znalazłem jeszcze coś takiego:

Przy okazji jedna wskazówka - modele oznaczone T1 można wprowadzić w tryb flash sekwencją podwójnego resetu albo wcisnąć przycisk1->reset->puścić przycisk1, co jest w sumie bardzo wygodne.

Ostatnio trafiłem jednak na modele T1 gdzie to rozwiązanie nie działa (w obu przypadkach jest to model z RF 433 MHz). Trzeba zewrzeć GND z nóżką rezystora R19 - przed przyłączeniem programatora do portu USB.
Może uda się z tym przyciskiem1, bo nie widzę u siebie rezystora R19
:?:
78430092_434675154115973_1891790453729132544_n.png
78430092_434675154115973_1891790453729132544_n.png (713.65 KiB) Przejrzano 558 razy
elmaya
Posty: 824
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

śr lis 27, 2019 9:37 am

possibly this on the other side.
marked as TP2 GPIO0.

Obrazek
blawik3
Posty: 4
Rejestracja: śr sty 03, 2018 10:10 am

śr lis 27, 2019 3:56 pm

elmaya pisze:
śr lis 27, 2019 9:37 am
possibly this on the other side.
marked as TP2 GPIO0.
Jestem ja ślepy :lol: :lol: :lol:

Dzięki bardzo ;)
Awatar użytkownika
Demolkaa
Posty: 227
Rejestracja: czw paź 11, 2018 8:42 pm
Lokalizacja: Twardowice

śr lis 27, 2019 9:27 pm

Zaznaczyłem na czerwono R19
Załączniki
78430092_434675154115973_1891790453729132544_n.png
78430092_434675154115973_1891790453729132544_n.png (800.01 KiB) Przejrzano 496 razy
ODPOWIEDZ