Podgląd konfiguracji działającego urządzenia

ktsurma

Dobry wieczór wszystkim.

Od niedawna podglądam forum i bawię się zabawkami pracującymi w oparciu o rozwiązanie SUPLA. W chwili obecnej mam dwa działające urządzenia MEW-01 i Sonoff Basic. Starałem się na forum znaleźć informację na temat jak mogę zobaczyć konfigurację urządzenia wprowadzaną do niego przy połączeniu na adres 192.168.4.1 (a więc na etapie uruchamiania urządzenia). Niestety nie udało mi się. Może źle szukam, a może się tego po prostu nie da zobaczyć po raz drugi jak już urządzenie jest uruchomione. Proszę o info.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Przełączasz urządzenie w tryb konfiguracji. W przypadku MEW-a przytrzymujesz Config przez min 5 sek., aż zacznie szybko migać dioda. W przypadku Sonoff-a bardzo prawdopodobne, że procedura będzie taka sama.
Łączysz się z siecią WiFi urządzenia. Otwierasz http://192.168.4.1
SUPLA.... Nareszcie w domu.
ktsurma

tylko czy przy takim po stępowaniu nie stracę wprowadzonej konfiguracji? Bardziej spodziewałem się podglądu tej konfiguracji gdzieś na cloud-zie albo po wejściu na skonfigurowane urządzenie po nowym IP-ku.
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Nie stracisz. Z trybu konfiguracyjnego wychodzisz naciskając krótko przycisk CONFIG.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
ktsurma

ok - dziękuję zamykam wątek
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Stracisz jeśli moduł będzie już w trybie konfiguracji, a Ty znowu przytrzymasz przycisk przez 5sek.
SUPLA.... Nareszcie w domu.

Return to “Ogólna dyskusja”