Karuzele i kafle

wsosniak
Been thanked: 1 time

Już przy zmianie lokalizacji mam dosyc :) Gdybym miał karuzelę kafli przy urządzeniach to bym się lekko załamał :)
W moim przypadku tylko lista kafli ma sens niezależnie od widoku
wsosniak
Been thanked: 1 time

pzygmunt wrote: Wed Dec 11, 2019 12:05 pm Te ID jedynie muszą zostać gdzieś przy lokalizacjach i identyfikatorach dostępu. Nie muszą być eksponowane, ale powinny być gdzieś do odczytania.

Powoli też możemy odchodzić od strony powitalnej.
ID kanału tez się na razie przydaje jak np korzysta się ze skryptów fracza. Generalnie ID może i wszędzie zostać byle by go tak nie eksponować bo wzrok skupia się na tym na czym nie trzeba
lukfud
Has thanked: 13 times
Been thanked: 11 times

fracz wrote: Sun Dec 15, 2019 11:24 pm A nie jest tak że on tam po prostu sie cały zmiescil? Choć słabo to wygląda że się tak przykleiło, fakt.
Nie, brakuje 2 znaków.
https://www.facebook.com/groups/supladiy
https://www.facebook.com/groups/suplazamel
https://www.facebook.com/groups/suplaauraton
https://smartnerzeczy.pl
fracz
Has thanked: 4 times
Been thanked: 6 times

Misie,

na https://nightly.supla.org/ wrzuciłem nową wersję (rozwojową) zawierającą przede wszystkim zmiany list elementów opisane w tym wątku (wszystko poza urządzeniami i kanałami). Dajcie znać jak to wygląda :-)

Przypominam: logowanie na wirtualne konto: [email protected] / pass

I jeszcze odnośnie uwag nadmiernego użycia ID w Cloudzie.... Zwróćcie uwagę na "nowy" wygląd wszystkich kafli ;-)

Nie zwracajcie uwagi na to co jest nieprzetłumaczone. Ze względu na sporą liczbę zmian to zostawiam na sam koniec.
Yepestis
Has thanked: 19 times
Been thanked: 3 times

Jest lepiej ale brakuje mi tu czegoś żeby nie zlewało się to w jedną całość, choćby ta pozioma linia.

Tak jest teraz
Capture.JPG

A tak wygląda po zmianie
Capture2.JPG

Dodatkowo pogrubił bym czcionkę z nazwą
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Ja zastanawiam się, czy nie lepiej byłoby, aby kafle były jednakowej wysokości dla urządzeń, smartfonów i lokalizacji.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
fracz
Has thanked: 4 times
Been thanked: 6 times

Yepestis wrote: Mon Dec 16, 2019 11:26 pm Jest lepiej ale brakuje mi tu czegoś żeby nie zlewało się to w jedną całość, choćby ta pozioma linia.
Teraz również gdy urządzenie nie ma swojej nazwy (aka Komentarza), nie ma tej linii.
Yepestis wrote: Mon Dec 16, 2019 11:26 pm Dodatkowo pogrubił bym czcionkę z nazwą
Myślisz? IMO lepiej bez.
screenshot.png
Robert Błaszczak wrote: Tue Dec 17, 2019 5:46 am Ja zastanawiam się, czy nie lepiej byłoby, aby kafle były jednakowej wysokości dla urządzeń, smartfonów i lokalizacji.
Nie da rady. Na różnych kaflach jest różna ilość informacji (najwięcej na harmonogramach). Tym bardziej jeśli zaczynamy wyświetlać nazwy użytkowników jako główny tytuł - musi się to dopasować. Mogę ustalić wysokość minimalną, jeśli chodzi Ci o to że te małe kafle są za małe :-)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Ustawienie wysokości minimalnej wydaje się być sensownym rozwiązaniem :)

Generalnie chodzi mi o ujednolicenie wysokości wszystkich kafli dla standardowej ilości informacji.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
klew
Has thanked: 136 times
Been thanked: 137 times

Z takich mało istotnych detali, to u mnie na telefonie nie mieścił się na ekranie przycisk dodawania identyfikatorów dostępu:
Screenshot_20191217-103633.png
Można zamiast "Utwórz nowy" zrobić "Dodaj", albo po prostu "Utwórz"
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
klew
Has thanked: 136 times
Been thanked: 137 times

Dla odmiany, po wejściu w karuzelę, przycisk robi się nieco mniejszy i czarny:
Screenshot_20191217-105900.png

Na kompie natomiast zamiast przyciksu robi się dodatkowy element karuzeli, który znika jak się przewinie:
Adnotacja 2019-12-17 110015.png

Proponuję trzymać się jakiejś konwencji - jeśli w widoku kafli mamy "dodaj" jako link nad kaflami, to w karuzeli też bym widział bardziej taki link. Jeśli robimy kafel dodający, to analogicznie tak samo w karuzeli.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:

Return to “CLOUD”