Sterowanie roletami ESP

pirat
Been thanked: 1 time

Zrobiłem schemat do rolet i proszę o ocenę oraz co ewentualnie w nim zmienić :D myślę nad załadowaniem softu inCan co byście jeszcze doradzili. Elektronikiem nie jestem więc mogą być jakieś buble :oops:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Patryk

Jak co to wybacz za pytanie.
A nie lepiej i prościej ( również estetyczniej ) nabyć gotowy moduł Zamela SRW-01, niż robić coś od podstaw, co już istnieje ?
pirat

Wszystko się zgadza ale jak to robię hobbystycznie i sprawia mi to frajdę ;) wiem że najłatwiej kupić gotowe ale jakieś hobby musi :D
Patryk

Ok.
A więc tu masz schemat sprawdzonego modułu:
viewtopic.php?f=33&t=2188
pirat

Wiem że są gotowe rozwiązania ale większą satysfakcję i frajdę mam jak coś zrobię w miarę swoich możliwości ;)
kinium

pirat wrote: Sun Dec 22, 2019 7:33 pm Wiem że są gotowe rozwiązania ale większą satysfakcję i frajdę mam jak coś zrobię w miarę swoich możliwości ;)
Zrobiłem tak jak ty, sam zaprojektowałem układ i konsultowałem z elektronikiem do tego projekt płytki jak najmniejszy (43mmx43mm) i wszystko działa już w puszkach:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Return to “Ogólna dyskusja”