Gniazdko podobne do Neo Coolcam
-
PuteR
Ok, więc przyszło do mnie gniazdko neo. Powiedzcie mi tylko jak to rozebrać żeby nic nie uszkodzić?
-
PuteR
Can you say more exactly what's going on, you can upload a knot there without taking your device apart?
-
elmaya
https://github.com/ct-Open-Source/tuya-convertPuteR wrote: Wed Dec 18, 2019 1:57 pmCan you say more exactly what's going on, you can upload a knot there without taking your device apart?
-
djack2017
- Been thanked: 1 time
Jak rozkręciłeś to ustrojstwo?miko1282 wrote: Mon Dec 16, 2019 11:20 am Uważaj ja w nocy przekładałem ją wraz z przylutowaną skrętką, i odpadł jeden pad...
https://djack.com.pl/modules.php?name=Downloads&d_op=viewdownload&cid=54
-
miko1282
- Has thanked: 1 time
Odklejamy naklejkę, pod nią jest jedna śrubka, odkręcamy, wyciągamy górę, ukaże się płytka, odginamy blaszkę od uziemienia, odwracamy i delikatnie młotkiem pukamy w bolce, a całość wyskakuje
Last edited by miko1282 on Wed Dec 18, 2019 5:18 pm, edited 1 time in total.
-
and111
-
PuteR
Czy komuś z was zdarzyło się uceglić to gniazdko?? Próbowałem wgrać na nie suple metodą którą podesłał elmaya więc nawet nie robiłem próby rozkręcenia. Przy pierwszym podłączeniu lampka się zapalała, a po przytrzymaniu kilka sekund zaczynała mrugać. Ale dziś podłączyłem gniazdko i lampka nie reaguje w ogóle więc spróbowałem podłączyć jakieś urządzenie, które kilka razy się włączyło i wyłączyło używając przycisku na gniazdku. Teraz już nic nie reaguje ani lampka, ani urządzenie się nie włącza. Gniazdka nie łączyłem z aplikacją smart life.
P.S nie wiem czy wersja którą posiadam to nie jest przypadkiem jakiś klon nie ma żadnych napisów i wygląda troszkę inaczej niż to na zdjęciach które pokazał andy111 w moim w miejscu gdzie powinna być ta śrubka do odkręcenia jest bolec od uziemiania.
P.S nie wiem czy wersja którą posiadam to nie jest przypadkiem jakiś klon nie ma żadnych napisów i wygląda troszkę inaczej niż to na zdjęciach które pokazał andy111 w moim w miejscu gdzie powinna być ta śrubka do odkręcenia jest bolec od uziemiania.
-
PuteR
Już nie otworze bo zwróciłem do nadawcy. Czy do tych gniazdek sonoof s20 da się wgrać suple czy jest problem z ich rozkręceniem? A może da się zastosować metodę podobna do tuya Convert? Potrzebuję smart gniazdka ale nie chce za nie płacić nie wiadomo jakiej kasy. Wiem że można z Aliexpres zamówić ale to za długo czekać.