Błąd harmonogramu otwierania grupy żaluzji

Aqu

Na wstępie życzę wesołych świąt i szczęśliwego nowego roku.
Chciałbym zapytać o mój problem z harmonogramem otwierania grupy żaluzji o wschodzie słońca w domu, który powtarza się niestety już od kilku dni. W cloud widnieje po prostu informacja "nieudane" i rzeczywiście wszystkie rolety są zasłonięte. Drugi harmonogram mający zamykać grupę żaluzji działa bardzo dobrze, dlatego prosiłbym o sprawdzenie czemu tak się dzieje.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Możliwe, że w tym czasie nie masz internetu w domu?
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Aqu

Raczej nie, łącze posiadam od wielu lat to samo. Co prawda Netia 10Mbit na kablach Orange, jednak nigdy nie miałem problemów z brakiem dostępu do internetu prócz chwilowych awarii. Może to być kwestia połączenia w grupę żaluzji? Gdy każda roleta miała swój pojedynczy harmonogram zamykania/otwierania o wschodzie/zachodzie wszystko działało. Jednak chciałem to spiąć w całość, żeby czasem nie musieć ręcznie wyłączać po kolei każdego kanału z automatyzacji.
pzygmunt

Manualnie możesz sterować tą grupą ?
Aqu

Tak, przed chwilą sprawdziłem.
pzygmunt

Wyślij adres email na priva na którym masz konto oraz ID harmonogramu. Może coś wyczytam z logów.
pzygmunt

Dzisiaj widzę, że harmonogram się wykonał. Spróbuj się zalogować na cloud.supla.org i tam z poziomu grupy spróbuj kilka razy wysterować grupę rolet.
Aqu

Dziś w nocy przypadkiem wpadłem na powód problemu, otóż wystarczyło przywrócić widoczność grupy w urządzeniach klienckich poprzez checkbox na cloud.supla.org. Po tej czynności harmonogram wykonał się poprawnie, jednak podejrzewam, że nie tak ma to działać według założeń. Ręcznie także na cloud po wyłączeniu widoczności nie mogłem sterować grupą, wyskakiwał błąd.
Chciałbym jeszcze zapytać, czy w przyszłości zostanie wprowadzona opcja powtórzenia wykonania zadania (gdy się nie powiedzie) dla grupy, tak jak jest to możliwe w przypadku pojedynczych kanałów?
pzygmunt

Dzięki za info. Poprawimy to. Co do powtórzenia.... pomyślimy nad powtarzaniem akcji dla grupy.
pzygmunt

Return to “Pomoc”