Tzn? Chodzi o ten "na zewnątrz"?Lukasz_K wrote: Fri Dec 27, 2019 2:24 pm Tylko środkowy czujnik jest podłączony w trakcie robienia screena. Proszę nie skupiać się na wartościach dwóch pozostałych.
Może problem tam jest ten sam?
Tzn? Chodzi o ten "na zewnątrz"?Lukasz_K wrote: Fri Dec 27, 2019 2:24 pm Tylko środkowy czujnik jest podłączony w trakcie robienia screena. Proszę nie skupiać się na wartościach dwóch pozostałych.
Przy "szarpaniu transmisją" raczej nie będzie poprawnych odczytów, bo ten protokół ma sumę kontrolną.Duch__ wrote: Sat Dec 28, 2019 9:16 am Spróbuj z rezystorami Pull-up:
4k7
3k3
2k2
1k
470
U mnie magistrala na 12 czujników jest bardzo rozległa i pracuje na 470ohm, przy większych rezystancjach szarpie mi transmisją.
85*C to nie jest brak komunikacji z DS. Zgodnie ze specyfikacją to jest domyślna temperatura wstawiana do rejestru w DSie po power-on/resecie.Duch__ wrote: Sun Dec 29, 2019 10:23 pm Zgadza się. Ma sumę kontrolną, ale co mi po niej jak wynik mam na wybranych czujnikach cały czas lub co jakiś czas 85*C (czyli brak komunikacji z DS)? U mnie pomogła tylko niska rezystancja Pull-up i mam teraz stabilną transmisję.
A reset może następować jeżeli jest zbyt niski prąd na zasilaniu spowodowany zbyt dużym rezystorem lub za słaby zasilacz, to jest do zmierzenia.klew wrote: Sun Dec 29, 2019 11:33 pm Zgodnie ze specyfikacją to jest domyślna temperatura wstawiana do rejestru w DSie po power-on/resecie.