Na początek się przywitam bo to mój pierwszy post na forum.
Mam problem ze sterownikiem Zamel ROW-02. Mam w domu 10 sterowników rolet i właśnie jeden ROW. Kilka dni temu, gdy byłem poza domem już drugiego dnia ok. połowa sterowników się rozłączyła (status w aplikacji na czerwono). Miałem już tak wcześniej, do powrotu do domu nie odzyskały połączenia. Po powrocie do domu pomogło rozłączenie bezpiecznika rolet i reset routera, odzyskały połączenie wszystkie sterowniki za wyjątkiem ROW. Kilka razy próbowałem go resetować i dodawać przez aplikację i nic. W końcu usunąłem sterownik z konta i ponownie próbowałem kilka razy, ale w koncie już go nie widać, a za każdym razem jest „Konfiguracja zakończona powodzeniem” i poprzedni status „Domain not found”. Dioda miga powoli. Z klawisza działa normalnie.
Jakieś pomysły co z nim jeszcze zrobić?
ROW-02 brak połączenia
Status „Domain not found” oznacza, że firmware na ROW nie może rozwiązać nazwy serwera i nie wie pod jakim IP serwer się znajduje.
Spróbuj zamiast nazwy serwera wprowadzić w to pole odpowiadający mu adres IP.
Spróbuj zamiast nazwy serwera wprowadzić w to pole odpowiadający mu adres IP.
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
-
Soki6
Dzięki za odpowiedź. Może głupie pytanie, ale skąd wziąć ten IP?
-
Yepestis
- Has thanked: 19 times
- Been thanked: 3 times
Puść ping na adres serwera z którego korzystasz np. u mnie jest to svr7.supla.org
Strzałką zaznaczyłem gdzie znajdziesz adres IP
Strzałką zaznaczyłem gdzie znajdziesz adres IP
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Jeśli masz Windowsa kliknij start i wpisz cmd i uruchom wiersz poleceń.
Wpisz tam
W odpowiedzi dostaniesz adres IP
Wpisz tam
Code: Select all
ping srvxx.supla.orgSOP 2023 
SOP 2024
:
cz->b
+ila
SOP 2024