Zamel ROW-02
-
Pawele
Wyłącznik podwójny (bistabilny) z podświetleniem będzie działał? Mam na myśli podświetlenie tego wyłącznika - czy trzeba to odłączyć?
-
michael
Podświetlenie nie będzie działać. Wyjmij neonówkę bo tylko problemy 
Co do podświetlenia to u mnie przez okienko przebija się zielone światełko z modułu, więc podświetlenie jakby nie było jest
Co do podświetlenia to u mnie przez okienko przebija się zielone światełko z modułu, więc podświetlenie jakby nie było jest
-
Pawele
Dziękimichael wrote: Wed Dec 12, 2018 10:03 am Podświetlenie nie będzie działać. Wyjmij neonówkę bo tylko problemy
Co do podświetlenia to u mnie przez okienko przebija się zielone światełko z modułu, więc podświetlenie jakby nie było jest![]()
W przypadku takiego właśnie zwykłego bistabilnego - ON RELEASE czy ON PRESS ustawić?
-
michael
Nie mam tej wersji softu. U siebie jak go zainstalowałem, tak już go nie ruszałem... ale na chłopski rozum, tutaj chyba chodzi o to kiedy ma załączyć się przekaźnik. Czy zaraz po naciśnięciu, czy przy zwolnieniu przycisku.
-
Pawele
A to chyba bardziej opcja pod monostabilne wyłącznikimichael wrote: Wed Dec 12, 2018 10:12 am Nie mam tej wersji softu. U siebie jak go zainstalowałem, tak już go nie ruszałem... ale na chłopski rozum, tutaj chyba chodzi o to kiedy ma załączyć się przekaźnik. Czy zaraz po naciśnięciu, czy przy zwolnieniu przycisku.
Mam już podłączony ROW-02 pod żyrandol - wyłączniki bistabilne.
Kilka razy się zdarzyło, że podczas użycia wyłącznika (obu na raz) lub jednego a potem drugiego jeden kanał się "odwrócił" i potem po użyciu obu jedna połowa gasła, druga się zapalała
-
fioleczek13
Cześć,
Potrzebuję pomocy przy przekaźniku row-02. Jak podłączyć go w przypadku włącznika, w którym mam dwa obwody. Tak to wygląda na zdjęciu. Jestem w tym trochę zielony i prosiłbym o wytłumaczenie.
Potrzebuję pomocy przy przekaźniku row-02. Jak podłączyć go w przypadku włącznika, w którym mam dwa obwody. Tak to wygląda na zdjęciu. Jestem w tym trochę zielony i prosiłbym o wytłumaczenie.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Brakuje tu neutralnego w puszcze żeby zasilić ROW-02. Musisz dociągnąć, bez tego nie uruchomisz sterownika.
Przewód czarny to dopływ i na nim jest L, a brązowe to odpływy do oświetlenia.
Przewód czarny to dopływ i na nim jest L, a brązowe to odpływy do oświetlenia.
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
-
michael
A najszybciej bez kucia, zmostkuj przy lampie N i wykorzystaj tylko jeden kanał do sterowania kosztem włączania obydwóch obwodów na raz.
Też o tym pomyślałemmichael wrote: Wed Jan 08, 2020 7:10 am A najszybciej bez kucia, zmostkuj przy lampie N i wykorzystaj tylko jeden kanał do sterowania kosztem włączania obydwóch obwodów na raz.
SOP 2023 
SOP 2024
:
cz->b
+ila
SOP 2024