Samo włączające się światło

tomek19791

Czy ktoś znalazł powód samoczynnnego włączania ? Mam dwa sonoffy touch duall T1 EU i co jakiś czas samoczynnie włączają mi światło. Gdzieś widziałem, że może to być powód czujek bezprzewodowych z alarmu.Jest jakiś spoób aby temu zaradzić ?
gipsonTHEone

Witam
zrobię update. Kupiłem sonoff mini z supla. Ogólnie działa - ale potrafi zapalać światło w momencie gdy w pokoju obok ktoś naciśnie przycisk od innego światła, lub od rolet.
Dość irytujące ;/
Patryk

gipsonTHEone wrote: Mon Jan 13, 2020 9:45 am Witam
zrobię update. Kupiłem sonoff mini z supla. Ogólnie działa - ale potrafi zapalać światło w momencie gdy w pokoju obok ktoś naciśnie przycisk od innego światła, lub od rolet.
Dość irytujące ;/
Tak to jest jak " sprzedawca " wgrywa czyjś soft w wersji TESTOWEJ.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Dość irytujące ;/
Powinieneś złożyć reklamację u sprzedawcy.
Nie produkujemy sonoffów i nie handlujemy nimi.
Ktoś kupił Chnczyka, podszył się pod markę Supla i wrzucił do niego pierwszy z brzegu niesprawdzony firmware.
Następnie Ci go sprzedał.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
klew
Has thanked: 136 times
Been thanked: 137 times

Pomijając temat roszczeń gwarancyjnych ;). Tego typu zachowanie często jest spowodowane jakimiś zakłóceniami/przebiciami.
Spróbuj go zdemontować i sprawdzić jego zachowanie "na biurku".
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
djack2017
Been thanked: 1 time

Dość irytujące ;/
Wgraj może software ze strony:
https://djack.com.pl/modules.php?name=D ... oad&cid=54
Ma on filtr przeciwzakłóceniowy.

Witam. Mam podobny problem jak wszyscy tylko z wyłącznikiem dzwonkowym i sonoffem. Mam do Was parę pytań.

Czy do każdego sonoff, schelly, ican trzeba dawać rezystory na włączniki tak jak opisujecie w temacie?

Czy gotowe oryginalne sterowniki Supla ktore są do kupienia w sklepie mają ten sam problem i trzeba dawać rezystory? Czy one już są pozbawione tego problemu?
robertklepacki94
Has thanked: 5 times
Been thanked: 14 times

mafialoso wrote: Fri Mar 27, 2026 9:13 pm Witam. Mam podobny problem jak wszyscy tylko z wyłącznikiem dzwonkowym i sonoffem. Mam do Was parę pytań.

Czy do każdego sonoff, schelly, ican trzeba dawać rezystory na włączniki tak jak opisujecie w temacie?

Czy gotowe oryginalne sterowniki Supla ktore są do kupienia w sklepie mają ten sam problem i trzeba dawać rezystory? Czy one już są pozbawione tego problemu?
Zostawmy rezystor a zacznijmy od tego jaki to dokładnie Sonoff i jaki ma wgrany soft?
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
mafialoso

Kolego, to są zwykłe sonoff basic i soft jest multiboard.
djalex
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Wgraj do niego GG

Return to “Pomoc”