Firmware QLQ
-
byniom
- Been thanked: 1 time
Co do tego rozłączania się po jakimś czasie moje BME to problemem chyba była ładowarka od Huawei . Wydaje mi się że ona się całkowicie wyłącza po jakimś czasie , pewnie jak jest bardzo mały pobór prądu . Podłączyłem moduł pod inna stara ładowarkę i pracuje cały czas.
-
Remi
QLQ - można prosić o skompilowanie softu do sondy PH?
-
Remi
Jak kojarzę to ustawiałeś tam jakiś parametr (poprzez podanie wartości) ale te sondy same w sobie mają też opcje kalibracji więc przypuszczam że się powinno skalibrować sondę pod wartość w sofcie.
-
QLQ
Tam mierzylo sie i ustawiało napięcie na zwarciu na gnieździe sondy i potem trzeba bylo uwzglednic w kodzie i tam wpisac. Tetaz juz wiem jak w GUI zrobic wprowadzanie zmiennych . Ale bede probowal dopiero w piątek wieczorem. Myślę ze damy radę. Chlopaki z gorim pomogą a @elmaya na pewno.Remi wrote: Wed Jan 15, 2020 3:26 pm Jak kojarzę to ustawiałeś tam jakiś parametr (poprzez podanie wartości) ale te sondy same w sobie mają też opcje kalibracji więc przypuszczam że się powinno skalibrować sondę pod wartość w sofcie.
Sonda po czasie od opublikowania posta na forum z kodem do przedwcxoraj sie zużyła - trochę krótko. Trzeba kupić nową. Wiedziałem o tym sle nie myślałem, ze tak szybko to nastąpi.
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
-
Remi
Jesteś w stanie stwierdzić, co się stało? Była cały czas zanurzona?QLQ wrote: Wed Jan 15, 2020 9:45 pm Sonda po czasie od opublikowania posta na forum z kodem do przedwcxoraj sie zużyła - trochę krótko. Trzeba kupić nową. Wiedziałem o tym sle nie myślałem, ze tak szybko to nastąpi.
-
QLQ
Tak cały czas w akwarium. Wydaje mi due ze to normalne zużycie i ze same sondy sie vo jakiś czas wymienia.Remi wrote: Thu Jan 16, 2020 8:40 amJesteś w stanie stwierdzić, co się stało? Była cały czas zanurzona?QLQ wrote: Wed Jan 15, 2020 9:45 pm Sonda po czasie od opublikowania posta na forum z kodem do przedwcxoraj sie zużyła - trochę krótko. Trzeba kupić nową. Wiedziałem o tym sle nie myślałem, ze tak szybko to nastąpi.
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
-
Remi
Ja będę miał kolejne dwie (moja + kumpla) więc będzie można z czasem wyciągnąć jakieś wnioski.