Włączniki sonoff TX

krzychu204
Posty: 11
Rejestracja: pn gru 30, 2019 6:58 pm

wt sty 14, 2020 3:36 pm

Witam
Chciałbym zapytać czy włączniki do świateł sonoff z serii TX dokładnie chodzi mi o ten potrójny. Po pierwsze czy on jest w stanie sterować trzema osobnymi lampami np w salonie? A drugie pytanie czy on dla aplikacji jest widoczny jako jeden włącznik czy jako trzy osobne. Chodzi mi głównie o sterowanie takim włącznikiem czy będę w stanie sterować nim 3 różnymi lampami umieszczonymi w salonie i np nazwać każda inaczej?
Chcialbym się upewnić na 100%przed zakupem.
Z góry dziękuję za odpowiedź
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 667
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

wt sty 14, 2020 4:41 pm

Ad 1. Jeśli masz odpowiednio wykonaną instalację elektryczną, to tak.
Ad 2. W aplikacji są widoczne trzy włączniki i każdy możesz nazwać jak chcesz. Poniżej zrzut ekranu z wersji dwu przyciskowej Własne nazwy to ŚWIATŁO(1) i ŚWIATŁO (2).
Screenshot_20200114-173821_SUPLA.jpg
Screenshot_20200114-173821_SUPLA.jpg (282.3 KiB) Przejrzano 215 razy
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
krzychu204
Posty: 11
Rejestracja: pn gru 30, 2019 6:58 pm

wt sty 14, 2020 6:00 pm

A czy np Google home będzie rozponawal trzy osobne lampy czy będzie widział tylko jeden przełącznik?
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 667
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

wt sty 14, 2020 6:05 pm

Będzie rozpoznawał trzy osobne lampy:
Screenshot_20200114-190423_Home.jpg
Screenshot_20200114-190423_Home.jpg (296.53 KiB) Przejrzano 192 razy
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
krzychu204
Posty: 11
Rejestracja: pn gru 30, 2019 6:58 pm

wt sty 14, 2020 8:53 pm

IMG_20200114_214759.jpg
IMG_20200114_214759.jpg (22.59 KiB) Przejrzano 164 razy
Czyli jeśli podłącze takiego sonoffa to będzie widziany przez aplikację jak i Google home jako trzy osobne lampy. Wiem że to wersja US ale chciałem właśnie takie całe panele zamontować w kuchni oraz salonie zamiast trzech osobnych pojedynczych. Ładniej wyglądają
Yepestis
Posty: 202
Rejestracja: pn wrz 24, 2018 6:08 pm
Lokalizacja: Wrocław

wt sty 14, 2020 9:05 pm

A wersja US nie jest przypadkiem na napięcie 110V?
krzychu204
Posty: 11
Rejestracja: pn gru 30, 2019 6:58 pm

śr sty 15, 2020 9:16 am

Bez tytułu.png
Bez tytułu.png (183.61 KiB) Przejrzano 126 razy
Wersja US ma napięcie od 100 do 240V
Awatar użytkownika
MadOnion78
Posty: 30
Rejestracja: ndz lis 24, 2019 3:53 pm
Lokalizacja: Głubczyce

śr sty 15, 2020 9:27 am

Zdaje się, że wszystkie mają 100-240V : )
krzychu204
Posty: 11
Rejestracja: pn gru 30, 2019 6:58 pm

śr sty 15, 2020 10:37 am

To teraz pytanie gdzie w Polsce można najtaniej kupić przełączniki sonoffa TX czarne
Potrzebuje:
23szt pojedynczych oraz 3szt podwójne
Awatar użytkownika
MadOnion78
Posty: 30
Rejestracja: ndz lis 24, 2019 3:53 pm
Lokalizacja: Głubczyce

śr sty 15, 2020 11:15 am

Jak byś miał w planie instalować obok siebie to w takich puszkach tego nie zrobisz.

Obrazek
ODPOWIEDZ