I jak udało się ożywić gniazdko ? Moje umarło i nie mogę go podnieśćPuteR wrote: Thu Jan 09, 2020 6:38 pm I'm cool, I don't blame youI will undress, maybe I will learn something new hehe
Gniazdko Neo Coolcam z pomiarem energii
-
PuteR
Tak, trzeba było je rozkręcić i wlutować się przewodami. Teraz już soft jest wgrany i działa prawidłowo
-
PuteR
W gniazdku które ja miałem wystarczyło odkręcić jedną śrubkę i już można było wyjąć całą elektronikę. Wyjścia V3V, TX, RX i GND były już na wierzchu. Po przylutowaniu kabelków podczas podłączania do USB trzymałem przycisk od włączania gniazdka i już dało się wgrać soft. Jeśli w samej elektronice nic nie uszkodziłeś to myślę, że i twoje powinno dać się uratować.
-
miko1282
- Has thanked: 1 time
Prawdopodobnie padł moduł esp, wylutowałem flasha, ale nic to nie dało, więc esp padło prawdopodobniePuteR wrote: Thu Jan 16, 2020 2:34 pm W gniazdku które ja miałem wystarczyło odkręcić jedną śrubkę i już można było wyjąć całą elektronikę. Wyjścia V3V, TX, RX i GND były już na wierzchu. Po przylutowaniu kabelków podczas podłączania do USB trzymałem przycisk od włączania gniazdka i już dało się wgrać soft. Jeśli w samej elektronice nic nie uszkodziłeś to myślę, że i twoje powinno dać się uratować.
-
Budek
Mógłbyś zrobić zdjęcia gniazdka z zewnątrz i wewnątrz płytki z pinami ?PuteR wrote: Thu Jan 16, 2020 2:34 pm W gniazdku które ja miałem wystarczyło odkręcić jedną śrubkę i już można było wyjąć całą elektronikę. Wyjścia V3V, TX, RX i GND były już na wierzchu. Po przylutowaniu kabelków podczas podłączania do USB trzymałem przycisk od włączania gniazdka i już dało się wgrać soft. Jeśli w samej elektronice nic nie uszkodziłeś to myślę, że i twoje powinno dać się uratować.
/Budek
-
PuteR
-
PuteR
Budek w tym moim gniazdku po odkreceniu tej śrubki i odlutowaniu anteny wystarczyło troszkę mocniej bólami uderzyć o blat stołu i wszystko ładnie wyszło. Z tego co wiem niektóre wersję maja jeszcze jakieś dwie śrubki w środku.
Jaka masz śrubkę po zdjęciu naklejki na krzyżak czy na imbus?
-
Budek
Na inbus. Odkrecilem ja, ale bałem się cokolwiek robić żeby nie uszkodzić. Jutro pokombinujePuteR wrote: Thu Jan 16, 2020 7:21 pm Budek w tym moim gniazdku po odkreceniu tej śrubki i odlutowaniu anteny wystarczyło troszkę mocniej bólami uderzyć o blat stołu i wszystko ładnie wyszło. Z tego co wiem niektóre wersję maja jeszcze jakieś dwie śrubki w środku.
Dzięki za info.
/Budek