Wasze DIY
-
elmaya
Jeśli wykryjesz zmianę nazwy, uruchom ponownie moduł.
-
Duch__
- Been thanked: 6 times
Program wyszukuje najbliższą względem zaprogramowanych współrzędnych geograficznych. To jest bardziej fukcja pisana pod was, bo ja wiem skąd mam pobierane dane, jednak jest jedno ale...
To samo ma miejsce w przypadku przeniesienia urządzenia do innej lokalizacji.
Źródło:AIRLY.EU
Wg. zapisu w dokumentacji AIRLY sugerują oni by pobierać dane nie na podstawie numeru ID, tylko wyszukiwać najbliższą dostępną. Ma to związek z tym że w przypadku awarii stacji AIRLY, nowe urzadzenie nie dostanie tego samego numeru ID i każdy kto z niej korzysta musiałby zaaktualizować ID w sofciekrycha88 wrote: Thu Jan 23, 2020 11:32 am A nie lepiej opierać wskazania o tą samą stację? Bo tak zawsze będziesz miał różnice.
Code: Select all
Nasza flota urządzeń cały czas się rozrasta i nie sposób uniknąć sytuacji gdy jakieś urządzenie trzeba np. wymienić na nowe, albo przenieść w inne miejsce. Niestety taka sytuacja może skutkować odpytywaniem o niewłaściwy sensor, np. taki którego już nie ma, albo który został gdzieś przeniesiony.-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Jest jeszcze problem z dostęnością danych z konkretnego czujnika. W mojej lokalizacji ostatnio zdarzało się, że czujnik był offline. Wtedy miłoby było czytać dane z innego pobliskiego czujnika.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Duch__
- Been thanked: 6 times
-
Maniek913
Po wielu podejściach, dzięki nieocenionej determinacji
i pomocy kol krycha88 przełączyłem wreszcie moją sieć czujników DS18B20 w domu do supli
Najnowszy soft Primary V2 działa rewelacyjnie, a przerabiałam naprawdę wiele opcji, o czym już wcześniej pisałem.
Z uwagi na dostępną przestrzeń w dwóch puszkach podtynkowych zmontowałem to w 3 częściach- 1-zaślepka z oledem, czujnikiem BME i sensorem dotyku, 2-Płytka z modułem ESP i zaciskami do linii DS-ów, 3-zasilacz z przekaźnikiem SSR.Tak to wyszło w wersji docelowej: Link do filmiku z działania:
https://youtu.be/gv-KnXCA60o
Najnowszy soft Primary V2 działa rewelacyjnie, a przerabiałam naprawdę wiele opcji, o czym już wcześniej pisałem.
Z uwagi na dostępną przestrzeń w dwóch puszkach podtynkowych zmontowałem to w 3 częściach- 1-zaślepka z oledem, czujnikiem BME i sensorem dotyku, 2-Płytka z modułem ESP i zaciskami do linii DS-ów, 3-zasilacz z przekaźnikiem SSR.Tak to wyszło w wersji docelowej: Link do filmiku z działania:
https://youtu.be/gv-KnXCA60o
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.