Google Home + Supla (Qnap) problem z wiązaniem

RusaBel

Automatyczne tłumaczenie Yandex z rosyjskiego. Próbuję w aplikacji Google Home powiązać osobistą instancję serwera Supla który jest wdrażany na serwerze Qnap z Google Home. I otrzymuję taką odpowiedź:"nie udało się połączyć z osobistą instancją SUPLA Cloud. Twoja instancja nie jest zarejestrowana lub próbujesz autoryzować aplikację, która nie jest publiczna."Chociaż mam przekierowanie wszystkich portów, istnieje statyczny adres IP. Kiedy wprowadzam te same dane (Port i adres ip) w przeglądarce, uzyskuję dostęp do serwera bez problemu. Z czym może wiązać się taki problem związany z Google Home?
mariusz_70

Takie objawy miałem ja, problemem był certyfikat SSL poprawna instalacja i wszystko działa.
viewtopic.php?f=6&t=4869
RusaBel

mariusz_70 wrote: Sun Jan 26, 2020 6:58 pm Takie objawy miałem ja, problemem był certyfikat SSL poprawna instalacja i wszystko działa.
viewtopic.php?f=6&t=4869
Ze względu na fakt, że mam barierę językową i bardzo trudno jest mi szukać informacji na forum, Możesz mi odpowiedzieć na kilka pytań lub szturchnąć wątek na forum, gdzie jest to szczegółowo opisane? Mam certyfikat ssl dla serwera Qnap w domenie *******.myqnapcloud.com i działa poprawnie, ale jeśli podam port 9999, to już pokazuje niepoprawność certyfikatu. Może chodzi o certyfikat dla docker? A może supla ma osobny certyfikat? Powiedz mi właściwy kierunek?
mariusz_70

Return to “Pomoc”