Supla Airly Connect - odczyt jakości powietrza
-
Przecież mój program ma już odczyt i wyświetlanie CAQI wiec nie wiem co ty dopisałeś 

-
Na linijce LED tak ( choć jeszcze jej nie mam
ale w apce były tylko zaimplementowane klocki do PM1, 2.5, i 10.
Dołożyłem właśnie ten ogólny.
pozdrawiam

Dołożyłem właśnie ten ogólny.

pozdrawiam
-
Ar ju siur?
Nawet w programie jest komentarz że dla PM1 nie liczy się wartości procentowej. W miejscu "procentów" PM1 wyświetlana jest wartość CAQI (na screenie z pierwszego posta ma wartość 61,2), patrz na symbole które zdefiniowałem.

Zauważ że o dziwo na twoim screenie też pewne wartości są wręcz identyczne (podpowiem, 105.4)
ZONK!!!

Zauważ że o dziwo na twoim screenie też pewne wartości są wręcz identyczne (podpowiem, 105.4)
ZONK!!!

You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by Duch__ on Tue Jan 28, 2020 12:15 pm, edited 4 times in total.
-
Może koledze chodzi o to że jego regionalny czujni nie podaje CAQI nie podaje danych więc wylicza je z pozostałych czujników PM .
-
A kto napisał o składni:
Właśnie ten co TRZY!!! razy wyświetla tą samą wartość...marcox wrote: Tue Jan 28, 2020 9:32 am
CAQI - common Air Quality Index- sumaryczny indeks AQI. ( wylicza się go na postawie PM 10, PM2,5 PM1 -taki wspólczynnik ogólny jakości powietrza)
podaje go ofc sam czujnik Airly
np.
"indexes": [
{
"name": "AIRLY_CAQI",
"value": 69.36,
"level": "MEDIUM",
"description": "Well... It's been better.",
"advice": "Try to stay with your family at home.",
"color": "#EFBB0F"
-
spoko spoko Panowie
Duch ma rację
mea culpa
za bardzo skupiłem się na rozwiązywaniu innych problemów i nie doczytałem opisu a przy okazji nie skonczyłem analizy kodu...
dzieki za kompleksowe wyjasnienia
Duch ma rację
mea culpa

za bardzo skupiłem się na rozwiązywaniu innych problemów i nie doczytałem opisu a przy okazji nie skonczyłem analizy kodu...
dzieki za kompleksowe wyjasnienia

-
Koledzy naprawdę nie da się tego przygotować na jakieś urządzenie dla tych co nie nie umieją kompilować aby wystarczyło wgrać i ustawić?
-
Witam. Proszę o kompilację do wgrania pod esp01, nie rusza po załadowaniu z arduino.Coś istotnego w ustawieniach?
-
Na dzień dzisiejszy to jest możliwość wygenerowania binarki, ale musiałbyś podać wszystkie potrzebne dane.
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
Wgrałem do esp01 ale po włączeniu jest w trybie nadawania wifi, nie loguje się do cloud.gpio0 odłączone ch-pd podane 3.3v