Cześć,
Zaraziłem się Suplą ale niestety jako automatyk z wydziału mechanicznego nie radzę sobie jeszcze za bardzo z pisaniem programów. Nie mogę także znaleźć projektu który mógłbym dostosować, a chciałbym wykorzystać WEMOS D1 mini + MOSFETy (https://pl.aliexpress.com/item/32898589 ... 5c0fHe2dwi) aby sterować z jednego miejsca paskami LED (sufit podwieszany).
Zależało by mi na takiej funkcjonalności:
1. 3x PWM (GPIO najlepiej te które stwarzają najmniej problemów)
2. 3x Button (monostabilny) który oprócz funkcji włączy/wyłącz miałby funkcję ściemniania. Przytrzymanie klawisza/przycisku powodowało by powolne rozjaśnianie aż do 100%, a ponowne przytrzymanie ściemnianie do np. 5%. Dobrze jak by przy danym ustawieniu wypełnienia np. 50% jedno krótkie naciśnięcie włączało/wyłączało ale już na poziomie wcześniej ustawionego 50%.
3. Termometr DS na GPIO2
Może już ktoś opracował taką funkcjonalność i podzieli się bin ?(ewentualnie arduino IDE chyba też ogarnę ale często mam problem z bibliotekami i zawsze są drobne problemy ale do pokonania:) )
Będę wdzięczny za sugestie i pomysły - oczywiście najbardziej za gotowy albo niemalże gotowy projekt:) Od razu dodam że przeglądając forum tylko natknąłem się na ściemniacz ale bez opisanej funkcji buttona lub RGB co także nie ma buttona i w aplikacji RGB do sterowania zwykłymi diodami trochę jest nie bardzo.