Gniazdko Neo Coolcam z pomiarem energii

Budek
Posty: 44
Rejestracja: ndz kwie 08, 2018 2:53 pm

sob sty 25, 2020 5:49 pm

Wymieniłem przewody. Nadal cisza ....
... Wymiękam ...

/Budek
elmaya
Posty: 715
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

sob sty 25, 2020 6:06 pm

Res podłączony do 3.3V?
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 760
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

sob sty 25, 2020 6:14 pm

Budek nie wiem jaka masz wersję, w moim przypadku wystarczyło przytrzymać przycisk i podłączyć do USB i dało się wgrać soft. Tego pinu res w ogóle nie używałem.
Budek
Posty: 44
Rejestracja: ndz kwie 08, 2018 2:53 pm

sob sty 25, 2020 6:18 pm

elmaya pisze:
sob sty 25, 2020 6:06 pm
Res podłączony do 3.3V?
Tak, próbowałem z GPIO0 podłączony do GND i dodatkowo res do 3,3V .... cisza

@Puter, też próbowałem, chyba już wszystkich konfiguracji.

@elmaya, a nie mógłbyś przygotowac softu, bez pomiaru energii, żeby wgrać przez tuya-convert ?

/Budek
elmaya
Posty: 715
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

sob sty 25, 2020 6:19 pm

Budek pisze:
sob sty 25, 2020 6:18 pm
elmaya pisze:
sob sty 25, 2020 6:06 pm
Res podłączony do 3.3V?
Tak, próbowałem z GPIO0 podłączony do GND i dodatkowo res do 3,3V .... cisza

@Puter, też próbowałem, chyba już wszystkich konfiguracji.

@elmaya, a nie mógłbyś przygotowac softu, bez pomiaru energii, żeby wgrać przez tuya-convert ?

/Budek
mañana ;)
Budek
Posty: 44
Rejestracja: ndz kwie 08, 2018 2:53 pm

sob sty 25, 2020 6:21 pm

elmaya pisze:
sob sty 25, 2020 6:19 pm
Budek pisze:
sob sty 25, 2020 6:18 pm
elmaya pisze:
sob sty 25, 2020 6:06 pm
Res podłączony do 3.3V?
Tak, próbowałem z GPIO0 podłączony do GND i dodatkowo res do 3,3V .... cisza

@Puter, też próbowałem, chyba już wszystkich konfiguracji.

@elmaya, a nie mógłbyś przygotowac softu, bez pomiaru energii, żeby wgrać przez tuya-convert ?

/Budek
mañana ;)
Ok i tak laptopa z ubuntu mam w pracy, to dopiero w poniedziałek mogę to sprawdzić. Poświęcę drugie gniazdko :)

/Budek
elmaya
Posty: 715
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

sob sty 25, 2020 10:29 pm

Led Gpio 4 //wificonfig
botton Gpio 13 // on/off 10 seconds wificonfig
relay Gpio 12

To access the Wi-Fi configuration, press Gpio 13 for at least 5 seconds.
in the configuration page enter the data for "suplaServer, Email and Supla Device Name (name with which it will be seen in the cloud)"

OTA update http://XX:81/update -- xx = device ip. for example http://192.168.1.22:81/update
user: admin
password: pass

Supla_neo_10A_DOUT_8Mbit.rar
(286.21 KiB) Pobrany 26 razy
Zbyszek60
Posty: 84
Rejestracja: sob lis 02, 2019 5:29 pm
Lokalizacja: RUDA ŚLĄSKA

wt sty 28, 2020 11:53 am

no mnie na tym sofcie powyżej nie działa
wgrałem i nic
tak jak pisałem
pomierzyłem piny na esp i mam
przycisk na GPIO -0
dioda led czerwona bo innej niema - GPIO-13
Przekaźnik (tzn. układ przekaźnika sterowany jest z GPIO-14
Nie wiem jak realizowany jest pomiar energii - na pewno też wykorzystuje jakieś GPIO

Proszę o taki soft
Chciałbym wreszcie też z tymi gniazdami przejść z Tuya na SUPLA
za chwilę dam jeszcze foty z mojego gniazda
symbol na płytce od spodu tam gdzie jest esp to
NAS-OGCZ-16A-T V3
20180904
Pozdrawiam niecierpliwie czekam na pomoc :lol:
Zbyszek60
Posty: 84
Rejestracja: sob lis 02, 2019 5:29 pm
Lokalizacja: RUDA ŚLĄSKA

wt sty 28, 2020 1:33 pm

Zdjęcia mojego gniazdka
Załączniki
C889A7E0-E4F3-459C-A80A-45B23BC91204.jpeg
C889A7E0-E4F3-459C-A80A-45B23BC91204.jpeg (2.96 MiB) Przejrzano 260 razy
634A49C2-2927-435A-8CAD-8D2B584E0737.jpeg
634A49C2-2927-435A-8CAD-8D2B584E0737.jpeg (3.42 MiB) Przejrzano 260 razy
F08287BF-1902-49F1-8FA1-08BA8AE67D7E.jpeg
F08287BF-1902-49F1-8FA1-08BA8AE67D7E.jpeg (2.73 MiB) Przejrzano 260 razy
djack2017
Posty: 367
Rejestracja: pn lis 27, 2017 7:36 am

śr sty 29, 2020 10:41 pm

Jeśli ktoś jest zainteresowany to mogę udostępnić software, ale bez pomiaru napięcia. Z nieznanych powodów pomiary napięcia mają duży rozrzut, a nie bardzo mam czas i chęci aby to analizować.
ODPOWIEDZ