Button v3.0

Duch__
Posty: 697
Rejestracja: śr sie 24, 2016 7:26 pm
Lokalizacja: Opole

pn sty 06, 2020 12:01 am

Supla Button v3.0.png
Supla Button v3.0.png (115.5 KiB) Przejrzano 1420 razy
3 przyciski, 6 linków + tryb konfiguracyjny dostępny pod standardowym adresem 192.168.4.1

Obsługa:
Link 1: Przycisk 1
Link 2: Przycisk 2
Link 3: Przycisk 3
Link 4: Przycisk 1+2
Link 5: Przycisk 2+3
Link 6: Przycisk 1+3
Tryb konfiguracyjny: Przycisk 1+2+3

Konieczne do wypełnienia pola swoimi wartościami:

Kod: Zaznacz cały

const char* Config_Wifi_name = "BUTTON_CONFIG";
const char* Config_Wifi_pass = "12345678";

const char* www_username = "admin";
const char* www_password = "12345678";

const char* host = "svrX.supla.org";
const int httpsPort = 443;
oraz rzecz jasna cała strona konfiguracyjna.

W załączeniu kod źródłowy:
Supla Button v3.0.zip
(139.51 KiB) Pobrany 135 razy
Pozdrawiam, Duch__
Aktualnie w domu: 8xSRW-01, 1xROW-02, SUPLA BUTTON V3.4, 16xDS na ESP (GUI), Sonoff S20 jako kontroler CWU

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
szym3k
Posty: 187
Rejestracja: pn maja 15, 2017 10:32 am

pt sty 10, 2020 2:53 pm

Nie kompilowało mi projektu błąd
'class axTLS::WiFiClientSecure' has no member named 'setInsecure'
Zakomentowałem linie, bo z tego co zauważyłem w googlach to nie jest ona w tym przypadku potrzebna (korzystam z lokalnego serwera).
//client.setInsecure();
Na stole wszystko działa.

Jak zamontuje do puszki to się wypowiem, na sofcie od kolegi elmaya niestety nieraz potrafi mi wzbudzić gpio co powoduje samoczynne "zapalanie" niektórych urządzeń.
Pawele
Posty: 96
Rejestracja: wt wrz 05, 2017 5:59 pm

pt sty 17, 2020 3:37 pm

U mnie również
exit status 1
'class WiFiClientSecure' has no member named 'setInsecure'
elmaya
Posty: 711
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

sob sty 18, 2020 3:14 pm

Pawele pisze:
pt sty 17, 2020 3:37 pm
U mnie również
exit status 1
'class WiFiClientSecure' has no member named 'setInsecure'
esp board manager 2.5.2
Pawele
Posty: 96
Rejestracja: wt wrz 05, 2017 5:59 pm

pn sty 20, 2020 3:19 pm

A jakiś opis pinów? Próbuję to po raz 1 wrzucić do ESP01 i nie wiem co i jak..
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 760
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

sob lut 01, 2020 8:47 pm

Próbuje do wgrać na wemos D1 mini Pro ale mimio tego że Arduino IDE kompiluje i grywa bez błędu to nie rozgłasza mi sieci wifi. Oczywiście dane podaję swoje. W czym może być problem??
Duch__
Posty: 697
Rejestracja: śr sie 24, 2016 7:26 pm
Lokalizacja: Opole

sob lut 01, 2020 8:59 pm

Sieć konfiguracyjną rozgłasza po wciśnieciu klawisza 1+2+3
Aktualnie w domu: 8xSRW-01, 1xROW-02, SUPLA BUTTON V3.4, 16xDS na ESP (GUI), Sonoff S20 jako kontroler CWU

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
Pawele
Posty: 96
Rejestracja: wt wrz 05, 2017 5:59 pm

pn lut 03, 2020 10:59 am

Gdzie one są w przypadku ESP01?
Duch__
Posty: 697
Rejestracja: śr sie 24, 2016 7:26 pm
Lokalizacja: Opole

pn lut 03, 2020 1:37 pm

Brak, za mało GPIO
Aktualnie w domu: 8xSRW-01, 1xROW-02, SUPLA BUTTON V3.4, 16xDS na ESP (GUI), Sonoff S20 jako kontroler CWU

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
szym3k
Posty: 187
Rejestracja: pn maja 15, 2017 10:32 am

śr mar 04, 2020 10:00 pm

Moduł Wemos z tym softem dział od 10 stycznia, dzisiaj przyjeżdżam do domu chce zgasić jedno światło i wykonuje się 1 akcja na 30 kliknięć, na wemosie mruga dioda przy wciśnięciu klawisza ale brak reakcji? Ktoś miał może podobnie? W ogóle reakcja na przycisk jest przy tym sofcie trochę 'oporna'.
Pewnie bez podłączenia pod terminal nie rozwikłam zagadki.
ODPOWIEDZ