Jak sterować uzbrajaniem / rozbrajaniem alarmu przez sterownik SUPLA?

mientek

Witam.
Mam centralę alarmową CA-10.
Póki co korzystam do uzbrajania / rozbrajania z pilotów (radiolinia podaje impuls na wejście centrali).

Czy da się zastosować jakiś sterownik z SUPL'i, żeby też to tak działało?

Właśnie zakupiłem ROW-01, ale nie widzę, aby można było sterować wyjściem jako podanie impulsu na czas (a sterowanie sygnałem ciągłym odpada- ta supla jest na 230v, więc zanik zasilania może nieco namieszać, jak rozłączy styki przekaźnika i np. rozbroi alarm). Dlatego lepiej by było sterować impulsem- zanik zasilania będzie obojętny

Mam też w domu sterowniki bramowe, które dają impuls, jednak są one na 24V. Musiał bym dokładać zasilacz.

Najlepszym rozwiązaniem była by supla na 12V, gdyż podpiął bym ją pod zasilanie alarmu i miała by jednocześnie zasilanie awaryjne z akumulatora. Lub ewentualnie, czy da się jakoś zaprogramować ROW-01, aby przekaźnik działał impulsowo? Wtedy ewentualny brak zasilania nie rozłączy styków przekaźnika

Jakieś rady? sugestie? pomysły?
Duch__
Been thanked: 6 times

Soft gate + nodemcu + przekaźnik. Chociaż odradzam zalączać i wyłączać alarm z pilota / supli. Jak juz to tylko załączać. Mówię to ja... instalator elektronicznych zabezpieczeń.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Nie podłączaj do alarmu nic czego nie rekomenduje producent, a szczególnie w celu jego rozbrajania.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
emg

A jak się uprzesz na sterownie to zrób załączanie alarmu przy braku napięcia
........._____.........______........______.........

supla: zamel x15, shelly x 16, wemos x4, sonoff
konkurencja: blebox, tuya, nuki

Return to “Pomoc”