W związku z zakupem domu jestem w trakcie wyboru systemu , który sprawi że mój dom bedzie chociażby troszeczke inteligentny . Znajomy bardzo poleca mi urządzenia firmy Zamel-Supla. Zrobił mi prezentację możliwości swojego systemu opartego na tych urządzeniach , łącznie ze sterowaniem głosowym i rzeczywiście fajnie to działa. Ale brakowało mi jednej rzeczy a mianowice , nie umiał mi powiedzieć czy można zainstalować kamery które rozpoznawały by mieszkańców domu , współpracowałyby z urządzeniami Zamel-Supla, i odpowiednio wykonywałyby się procedury otwierania ,zamykania , uruchamiania, włącznia odpowiednich elementów domu takich jak swiatło, TV, rolety itd itp . Czy coś takiego jest wogóle możliwe ?
Nie znalazłem odpowiedniego tematu na tym forum , dlatego podpiąłem się własnie pod ten temat "Wasze DIY" w którym myślałem że może znajdę odpowiedź na moje pytanie . Jeśli jest już jakiś temat odnośnie kamer to prosze o podpowiedź szanownych forumowiczów gdzie i jak nazywa się ten temat.
z góry dziękuję i pozdrawiam Wszystkich
PS: Przy okazji przeglądania tego tematu , widzę że Zamel-Supla może też być pilotem uniwersalnym do urządzeń RTV-AGD. Chociaż powiem Wam (wybaczcie jeśli kogoś urażę) ,szczerze się uśmiałem jak widziałem sposób pogłaśniania i ściszania TV