sonoff basic + czujnik dht 22= sterowanie wiatrakiem

[email protected]

Witam tak jak w tytule do sonoffa basic wgrałem soft o zibiego sonoff_DHT22_v2.0_p5. Czujnik podłączony działa dobrze. Chciałem podłączyć wiatrak do niego żeby mi go włączał w zależności od wilgotności... Na supla.fracz.com/ w zakłądce termostat ustawiłem na wilgotnosc i ustawiłem czujnik u urządzenie osuszające na 60-100% . Niestety nie włacza tego wiatraka czekałem z 10 min nic. Jakies rady .. z góry dziękuje
kwiatek67

Może lepiej to wgraj , chodzi nawet bez internetu viewtopic.php?f=24&t=5276
wojtas567

A jaką masz wilgotność w pomieszczeniu?
Pozdrawiam
Wojtek
[email protected]

To bedzie podłączone w łazience jak wilgotność wzrośnie to wiatrak sie ma załączyć . wgrałem ten soft z postu wyzej .. ale nie wiem jak to ustawic.. jak zmieniam w ustawieniach termostatu na wilgotnosc to jest tylko do wpisania wilgotnosc i histereza nie ma do wyboru zadnych ram w jakich ma pracowac wiatrak.
[email protected]

wgrałem Primary_GUI_thermostat.ino.bin aby ten jeden plik cos jeszcze trzeba dogrywac ? dlaczego w aplikacji nie mam mozliwosci ustawiania temp itp...
kwiatek67

[email protected] wrote: Thu Feb 06, 2020 1:39 pm To bedzie podłączone w łazience jak wilgotność wzrośnie to wiatrak sie ma załączyć . wgrałem ten soft z postu wyzej .. ale nie wiem jak to ustawic.. jak zmieniam w ustawieniach termostatu na wilgotnosc to jest tylko do wpisania wilgotnosc i histereza nie ma do wyboru zadnych ram w jakich ma pracowac wiatrak.
Przeczytaj wszystko na temat tego termostatu . U mnie chodzi to w łazience i jest super.
wojtas567

Jeżeli masz np wilgotność 55% to ustaw na tym termostacie 60% zapisz ustawienia zrestartuj moduł i dmuchnij w czujnik tak żeby wilgotność zwiększyła się i daj znać czy zadziałał wentylator.
Pozdrawiam
Wojtek
[email protected]

Działa. A jak zrobić żeby można było zmieniać wilgotność w apce bez wchodzenia w tryb konfiguracja ?
wojtas567

Na sofcie GUID jest taka możliwość przez stronę www, i kolega elmaya stworzył termostat i tam też w aplikacji można było zmieniać tylko nie wiem czy tez na wilgotność,
Pozdrawiam
Wojtek
elmaya

Return to “Pomoc”