Ruspberry PI 3B jako domowa centrala sterowania.

jaros

Cześć!

Mam taki pomysł,komputerek jednopłytkowy Rpi z zamontowanym nań wyświetlaczem dotykowym i wgraną Suplą byłby świetnym i bardzo efektownym zamiennikiem przekażników SONOFF ,niestety ja jako człowiek 100% analogowy utknałem już na etapie softu który obsłuży ekran dotykowy i Suplę jednocześnie.Ze wstepnych informacji wynika że można Suplę doinstalować "ręcznie".Być może któryś z Kolegów pomógłby mi przejść ten proces,bo na ten moment dla mnie,to jak zdobyć K2,jak już inny Kolega wcześniej to opisał.
Myślę że mógłby z tego wyjść fajny i efektowny gadget ,cenowo do "przełknięcia" dla każdego.
Zapraszam do współpracy! :) :) :)
slawek

Rozwiązanie prostsze:
Użyj RPi jako urządzenia wykonawczego, dołóż do tego własny cloud, a zamiast ekranu dotykowego użyj tableta...
RPi możesz upchnąć w rozdzielni jak masz okablowanie, bo do samego np. salonu to szkoda... po co strzelać do wróbla z armaty.
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
jaros

Ludzie nie bądzcie bierni :o :o :o ,nie dajcie sobie nasr.....ać na łepetyny :mrgreen:

Wracając do mojego pomysłu z ruspberry,otóż zależy mi właśnie na tym by "malinka"pracowała jako multiprzekażnik wifi ,jednak nie zamknięta w skrzynce bezpiecznikowej a raczej jako "display"umieszczony gdzieś dyskretnie na ścianie,jednak w taki sposób by łatwo było sterować z niej ręcznie.Obok oczywiście może leżeć tablet,ale jaka gwarancja że będzie akurat wolny,kiedy mnie się zachce np.włączyć zewnętrzne oświetlenie...

Return to “Ogólna dyskusja”