Supla Pushover Mini Alarm

Masz pomysł na funkcjonalność lub koncepcję na rozwój projektu. Opisz wszystko tutaj.
Awatar użytkownika
byniom
Posty: 421
Rejestracja: sob sty 07, 2017 1:17 pm

pn lut 10, 2020 6:30 am

Na stronie programu pushover po prawej stronie masz user token a niżej po lewej masz podać urżadzenia na których masz pushover a na samym dole masz app token
Jarson78
Posty: 37
Rejestracja: pn cze 11, 2018 10:54 am

pn lut 10, 2020 8:51 pm

byniom pisze:
pn lut 10, 2020 6:30 am
Na stronie programu pushover po prawej stronie masz user token a niżej po lewej masz podać urżadzenia na których masz pushover a na samym dole masz app token
Dzięki, teraz już wszystko jasne.

Z czujką ruch sobie poradziłem i działa.
Niestety wemos z kontaktronem nie działa, tzn. w supla cloud jest widoczny, jednak sam wemos bez czujnika (kontaktronu).
Myślałem że to wina właśnie kontaktronu i kupiłem jeszcze dwa ale też niestety nie widać czujnika.
Co jeszcze może być nie tak???
Awatar użytkownika
byniom
Posty: 421
Rejestracja: sob sty 07, 2017 1:17 pm

pn lut 10, 2020 9:27 pm

Bo czujnika nie widać , widac tylko włącznik że możesz włączyć lub wyłaczyć alarm
Jarson78
Posty: 37
Rejestracja: pn cze 11, 2018 10:54 am

pn lut 10, 2020 9:33 pm

OK, rozumiem.
Myślałem że będzie go widać i przy okazji wykorzystam go w alexie do włączenia światła po otwarciu furtki.
Awatar użytkownika
Elektryk Szczecin
Posty: 33
Rejestracja: pt sty 03, 2020 11:14 pm

czw lut 13, 2020 9:24 am

Ja zrobiłem taki alarm może komuś się przyda
https://youtu.be/W5mmcfonMtw

i tutaj

https://youtu.be/FTgNzyutulE

i ikony
Załączniki
indeks.png
indeks.png (2.64 KiB) Przejrzano 228 razy
indeks 1.png
indeks 1.png (4.79 KiB) Przejrzano 228 razy
Awatar użytkownika
Elektryk Szczecin
Posty: 33
Rejestracja: pt sty 03, 2020 11:14 pm

pt lut 14, 2020 9:51 am

Testuje taki sensor moduł czujnika unikania przeszkód na podczerwień MH
Czujka HC-SR501 po trzech dniach pracy dziwnie się zachowuje (fałszywe alarmy)
myślę ze to wina słabej jakości
Wstawię filmik jak przetestuje :D :D

https://youtu.be/ynRoKFZGRHs

jest to na linku bezpośrednim ale na Supla Pushover jest tak samo
Załączniki
HM.png
HM.png (171.81 KiB) Przejrzano 183 razy
Ostatnio zmieniony pt lut 14, 2020 2:46 pm przez Elektryk Szczecin, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
byniom
Posty: 421
Rejestracja: sob sty 07, 2017 1:17 pm

pt lut 14, 2020 10:09 am

Mam podłączone y czujnik HC-SR501 i pracuje jako prosty alarm i nie zauważyłem do tej pory żeby dziwnie się zachowywał. Może ustaw czułość potencjometrami .
Zibi
Posty: 176
Rejestracja: śr lip 31, 2019 9:20 am
Lokalizacja: Białogard

pt lut 14, 2020 1:24 pm

Czy jest szansa ustawić to tak, żeby mimo włączonego przekaźnika np włącznik zasilania powiadomienie głosowe i wiadomość wysłało tylko raz. Chciałbym wykorzystać te powiadomienie do skrzynki pocztowej.
Czy wiąże to się ze zmianą w sofie czy w pushover można to ustawić?
Pushover na android ma możliwość ustawienia, żeby ikona P w górnej części ekranu znikała automatycznie po wyłączeniu przekaźnika tak jak można było to ustawić w automate?
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1916
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

pt lut 14, 2020 3:49 pm

Wstaw przesłonę miedzy diodami tak żeby same bezpośrednio się nie widziały.
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
Elektryk Szczecin
Posty: 33
Rejestracja: pt sty 03, 2020 11:14 pm

pt lut 14, 2020 5:08 pm

wojtas567 pisze:
pt lut 14, 2020 3:49 pm
Wstaw przesłonę miedzy diodami tak żeby same bezpośrednio się nie widziały.
Właśnie tak zrobiłem (nie pokazałem tego w filmie)ale mimo wszystko o niebo lepiej od HC-SR501 myślę że to wina czujki zresztą nie była nowa a no właśnie czy czujki HC-SR501 są te same montowane w alarmach
ODPOWIEDZ