Mam pewnie problem...
Otóż urządzenia z wersją 2.5.3 same wstają po zaniku zasilania /internetu. Termometr sam pokaże temperaturę itd
to te z softem 2.7.2 nie ( wymagają wyłączenia z produ, włączniki światła kilkukrotnego przełączenia...) strasznie to uciążliwe tym bardziej że na jednym z tych urządzeń mam termostat.
czy jest jakieś rozwiązanie bez odsyłania sonoff (supli )do sprzedawcy z prośbą o zmianę oprogramowania.
a może to nie wina softu ale taką zależność znalazłem
Auto rozłaczanie
Może to być przyczyna softu. Wersja za dużo nie mówi, bo nie napisałeś czyjego autorstwa jest jeden i drugi soft.
Najlepsze rozwiązanie to kupić sobie programator za kilkanaście złotych i rozpocząć przygodę z flashowaniem. Satysfakcja gwarantowana
Najlepsze rozwiązanie to kupić sobie programator za kilkanaście złotych i rozpocząć przygodę z flashowaniem. Satysfakcja gwarantowana
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
-
jafcio
nie znam się , kupowałem na allegro w różnym czasie. rozbudowałem zestaw. 1 partia (stara) działa super.
a poźniej już pojawiają się problemy. sam nie umiem tego robić niestety.
a poźniej już pojawiają się problemy. sam nie umiem tego robić niestety.
Człowiek całe życie się uczy. Nie można poprzestawać na tym co się wie. Na forum jest mnóstwo tematów gdzie ktoś kupił sprzęt z wgranym softem, bo pojęcia nie miał o temacie, a potem sam zaczął flashować
Do odważnych świat należy. Kupuj programator poczytaj forum, jak nie znajdziesz odpowiedzi to pytaj, a na pewno ktoś pomoże i poprowadzi za rękę.
Do odważnych świat należy. Kupuj programator poczytaj forum, jak nie znajdziesz odpowiedzi to pytaj, a na pewno ktoś pomoże i poprowadzi za rękę.
SOP 2023 
SOP 2024
:
cz->b
+ila
SOP 2024
-
Volturio
-
zlomar
- Has thanked: 1 time
Ja zaobserwowałem podobny problem w aktualnej wersji multiboad , rozłączanie następuje po zmianie adresu IP od ISP (Orange) czyli zazwyczaj gdzieś w nocy. Po zmianie adresu IP urządzenie nie wraca do stanu początkowego natomiast cały czas jest połączone w WiFi.
możecie coś podpowiedzieć czy to zamierzone działanie ze strony serwera ?
sprawdzałem na dwóch różnych sonoffach i objaw taki sam
Obecnie mam kilka wersji sonoff basic z różnymi wersjami w tym starsza wersja multiboard i tylko teraz jest taki objaw, mam też Yushan i sonoff mini oraz dedykowany moduł do bramy bySUPLA i na pozostałych wszystko działa poprawnie.
możecie coś podpowiedzieć czy to zamierzone działanie ze strony serwera ?
sprawdzałem na dwóch różnych sonoffach i objaw taki sam
Obecnie mam kilka wersji sonoff basic z różnymi wersjami w tym starsza wersja multiboard i tylko teraz jest taki objaw, mam też Yushan i sonoff mini oraz dedykowany moduł do bramy bySUPLA i na pozostałych wszystko działa poprawnie.
-
Zbyszek60
przechodziłem podobny problem
powiedz ile masz urządzeń wifi i z czym się łączą
z jednym ruterem ?
powiedz ile masz urządzeń wifi i z czym się łączą
z jednym ruterem ?
-
Zbyszek60
Nie no to spoko
Ja właśnie też mam teraz ok 25 urządzeń na Unifi AP
Ale na początku miałem 8 gniazd NEO , 2 sonofy basic pod Ewelink na ruterku tplink
Jaja mi się robiły .. jedno się załaczało inne wyłączało
Gniazda mi wymieniali
A potem się dowiedziałem że pod jeden ruter mogę spiąć pod wifi max 8 urządzeń
Jak kupiłem Unifi AP LR problem zniknął
Teraz wszystko przeprogramowałem na Suplę i jest super
Pozdrawiam
Ja właśnie też mam teraz ok 25 urządzeń na Unifi AP
Ale na początku miałem 8 gniazd NEO , 2 sonofy basic pod Ewelink na ruterku tplink
Jaja mi się robiły .. jedno się załaczało inne wyłączało
Gniazda mi wymieniali
A potem się dowiedziałem że pod jeden ruter mogę spiąć pod wifi max 8 urządzeń
Jak kupiłem Unifi AP LR problem zniknął
Teraz wszystko przeprogramowałem na Suplę i jest super
Pozdrawiam