Wspiera dzięki iftt. Wydajesz komendę głosową: trigger gate i wsio.
https://youtu.be/74egq_oXI7s
Amazon Alexa
-
missim
Mam tak zrobione na asystencie google i oczywiście działa, ale nie mam pomysłu jak podpiąć czujnik otwarcia jego linkiem bezpośrednim, żeby po otwarciu bramy asystent o tym poinformował ? Czy ktoś ma tak zrobione ?gbcolin wrote: Tue Jan 07, 2020 2:23 pm Wspiera dzięki iftt. Wydajesz komendę głosową: trigger gate i wsio.
https://youtu.be/74egq_oXI7s
-
gbcolin
Do tego w ogóle nie potrzebujesz linków bezpośrednich. Jedyne czego potrzebujesz to Rutyny: when this heppen smart house czujnik bramy, then say: gate was opened. I finito.
Nie atakuję projektu Supli 
-
missim
Dziękuję bardzo za podpowiedź,gbcolin wrote: Fri Jan 17, 2020 12:07 am Do tego w ogóle nie potrzebujesz linków bezpośrednich. Jedyne czego potrzebujesz to Rutyny: when this heppen smart house czujnik bramy, then say: gate was opened. I finito.
jednak proszę wytłumacz mi, bo nadal nie rozumiem skąd Asystent ma wiedzieć, że to nastąpiło ?
Mam sterownik bramy Supli podpięty do Google Assistent przez Webhooks, więc jak miałbym to zaimplementować w tym zestawie ?
-
michael
Pytasz nie tym temacie i koledzy, który używają Google Home mogą nie przeczytać do Twojego pytania. On dotyczy Alexy.
Tak jak kolega @gbcolin napisał. W Alexie to proste. Po prostu w Routines ustawiasz When this happens - Sensor open itd.
Google Home nie znam na tyle i nie wiem czy jest tam coś analogicznego.
Tak jak kolega @gbcolin napisał. W Alexie to proste. Po prostu w Routines ustawiasz When this happens - Sensor open itd.
-
missim
Zgadza się, zaplątałem się tu z wyszukiwarkimichael wrote: Fri Jan 17, 2020 11:20 am Pytasz nie tym temacie i koledzy, który używają Google Home mogą nie przeczytać do Twojego pytania. On dotyczy Alexy.
Wynoszę się do właściwego działu.
Dziękuje i pozdrawiam.
-
gbcolin
Czy ktoś słyszał, czytał coś więcej odnośnie języka Polskiego? Angielski nie jest żadnym problemem, ale mimo wszystko mieszkamy w większości w Polsce 
Nie atakuję projektu Supli 
-
PuteR
Po aktualizacji do 2.3.19 nie mogę połączyć alexy z własną instancja? Wyskakuje błąd 503, co to może być?
-
PuteR
Tak dokładnie po aktualizacji własnej instancji. Komunikat otrzymujepzygmunt wrote: Fri Feb 21, 2020 10:08 am Rozumiem, że po aktualizacji własnej instancji do 2.3.19. W którym miejscy otrzymujesz taki komunikat ?
Nie zresetowałeś sobie klucza instancji ?
Już po wpisaniu swojego loginu i adresu serwera. W miejscu gdzie powinienem podać już dane logowania do serwera wtedy wyświetla logo supla i inwormacje że serwer zwrócił błąd 503.