Amazon Alexa
-
gbcolin
Padły mi wszystkie rutyny. Co u Was z Alexą? Czy często się to zdarza?
Nie atakuję projektu Supli 
-
gbcolin
W razie czego pewnie problem padł już dawno temu wyłaczyć skill supli w alexie i ponownie dodać. Rutyny zostają.
-
gbcolin
Pisząc u Was nie miałem na mysli serwera czy czego kolwiek związanego z suplą. Miałem namyśli alexę u innych jej użytkowników czy ten problem się powtarza. Mam jeszcze wrażenie że pisząc cokolwiek na tym forum, ktoś coś wyłapuje spina dupę i zaraz robi się problem.
-
michael
A ja nie... raz był problem u kumpla, ale po 3 dniach samo się naprawiło... ogólnie działa to bardzo stabilnie...
jak to się mówi... u mnie działa
jak to się mówi... u mnie działa
-
gbcolin
Spoko. Pzygmunt jestem nastawiony pokojowo mimo Twojego srogiego tonu czasami. Napisałem to bo tak na mnie naskoczyłeś zaczynając od oświadczeń sonoffow gate. Luz blues.
-
gbcolin
Nie wiem czy ktoś o tym pisał ale w alexie można wykorzystać nie tylko głosowe ale i textowe notyfikacje odnośnie kontaktronów co ma równierz zastosowanie w smartwatchach. Będą równierz odczyty notyfikacje temperatury. Do przemyslenia mają i w pracach eventy typy światło zapala światło (Rutyny nie grupy). Podsunąłem kilka swoich pomysłów logiki działania rutyn i innych. Support szybko odpowiada.
W tym momencie gdyby nie alarm temp. Kotła C.O. Automate byłby całkowitą przeszłością :p
W tym momencie gdyby nie alarm temp. Kotła C.O. Automate byłby całkowitą przeszłością :p
-
akszyn
Wiadomo kiedy będzie można sterować drzwiami, bramy czy coś tego typu głosowo przez asystenta Amazonu ?
Supla na pokładzie wemosa D1 mini z relay shield (gate Zybiego)z DS18B20 + sonoff basic (domyślny soft) + broadlink RM mini 3 + Philips hue white z bridge v1 + LoraTap (RF 433) z kinetycznym przełącznikiem + ai-speaker Dev1 i Dev3