ale pojawiły się sonoffy Touch nie wymagające linii N
http://ali.pub/4imhzo
w takim razie sorry za zamieszanieRobert Błaszczak wrote: Thu Feb 27, 2020 6:34 am Temat znany od 1 sierpnia 2019 r. viewtopic.php?f=11&t=5107
Mam te moduły u siebie, wgrany InCan-Easy, sterowanie z lokalnych przycisków działa, ale muszą to być przyciski monostabilne (dzwonkowe). Przy sterowaniu z bistabilnych były problemy. Po podaniu zasilania na moduł zawsze włączał się z automatu jeden kanał (chyba drugi, jeśli dobrze pamiętam).Jeki87 wrote: Tue Mar 03, 2020 4:25 pm Mam wgrany InCan Easy roller shutter moduł działa poprawnie poprzez aplikację.
Poprzez monostabilny czasem działa czasem wcale nie reaguje gpio ustawiony jak na stronie 13
Sterowanie poprzez podanie L na S1 i S2
Może ktoś coś poradzi![]()
Mam jeden taki moduł z wrzuconym InCan-Easy z łącznikiem podwójnym bistabilnym i nie zaobserwowałem aby włączał się którykolwiek kanał po podaniu bądź zaniku zasilania - może są różne wersje tego modułu.Lucas wrote: Fri Mar 06, 2020 11:39 pmMam te moduły u siebie, wgrany InCan-Easy, sterowanie z lokalnych przycisków działa, ale muszą to być przyciski monostabilne (dzwonkowe). Przy sterowaniu z bistabilnych były problemy. Po podaniu zasilania na moduł zawsze włączał się z automatu jeden kanał (chyba drugi, jeśli dobrze pamiętam).Jeki87 wrote: Tue Mar 03, 2020 4:25 pm Mam wgrany InCan Easy roller shutter moduł działa poprawnie poprzez aplikację.
Poprzez monostabilny czasem działa czasem wcale nie reaguje gpio ustawiony jak na stronie 13
Sterowanie poprzez podanie L na S1 i S2
Może ktoś coś poradzi![]()
Ps. Flashować je można wygodnie bez lutowania kabelków, wystarczy wsadzić pod kątem listwę z goldpinami i przytrzymać na czas wgrywania.
Być może. Jak używasz jednocześnie aplikacji i przycisķów, to położenie przycisków bistabilnych będzie różne w zależności od czynności. Np. czasem wyłączasz kanał przez podanie fazy np. na S2 a czasem przez jej zdjęcie. Wg mnie problem jest kiedy przy uruchomieniu modułu po włączeniu zasilania jest podawana faza na wejścia przycisków. Przy monostabilnych nie mam tego problemu. Sprawdź u siebie.