Hey. Czy do urządzenia Sonoff Basic można wgrać ten soft czy musi byc inne?
Czy jest możliwość oprócz ściemniania podłączyć zewnętrzny przycisk czy w tym Sofcie działa tylko ściemnianie z aplikacji??
Dimmer
-
QLQ
mafialoso wrote: Sun Mar 08, 2020 10:56 pm Hey. Czy do urządzenia Sonoff Basic można wgrać ten soft czy musi byc inne?
Czy jest możliwość oprócz ściemniania podłączyć zewnętrzny przycisk czy w tym Sofcie działa tylko ściemnianie z aplikacji??
..Widzisz i nie grzmisz..
Musi byc inne urządzenie. Jakbyś przeczytał to jest nawet schemat.
Nie wiadomo też o jaki ściemnoacz Tobie chodzi. Taki do diód to do RGB jest SLW01/02
A ściemniacza do żarówek nie ma.
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
-
pzygmunt
- Been thanked: 60 times
Jest taka możliwość. Poprzez złącze USB-C.mafialoso wrote: Sun Mar 08, 2020 10:56 pm Hey. Czy do urządzenia Sonoff Basic można wgrać ten soft czy musi byc inne?
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
wojtas567
Wystarczy dodać do sonofa SLW-01 i będzie działać
nawet bez wgrywania softu 
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
wojtas567
Gorzej jak chińczyk wszystko wykupi
bo będą tak dobre i tanie.
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
No dobra, trochę szyderstwa nam się tu wkradło, a być może kolega @mafialoso nie wie o co chodzi. Tak więc:
Ps.
Mam nadzieję, że trochę wyjaśniłem i nie żywisz do nas urazy za ten sarkazm
- W Sonoff Basic elementem sterującym jest przekaźnik, który może mieć tylko dwa stany. Załączony lub wyłączony. Nie da się fizycznie zrobić z tego regulacji jasności oświetlenia.
- Do urządzeń Sonoff należy podchodzić z rozwagą. Ich niska cena musi z czegoś wynikać. A wynika z niskiej jakości tych urządzeń. Naprawdę zdecydowanie lepiej (a ile w tym własnej przyjemności i satysfakcji) wykonać samodzielnie jakiś sterownik w oparciu o Wemosa lub NodeMCU.
- Jeśli w kwestii samodzielnego wykonania nie czujesz się na siłach, to jest wiele innych modułów (nie licząc gotowych urządzeń Zamela lub też innych producentów), które można wykorzystać do swoich projektów i pomysłów.
- Fabryczny dimmer dla Supli powinien w niedługim czasie być dostępny na rynku. Może więc warto trochę poczekać.
Ps.
Mam nadzieję, że trochę wyjaśniłem i nie żywisz do nas urazy za ten sarkazm
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl