SBW-02 napęd Nice Robo 1000
-
juras
Sprawdź czy zasięg pilota zmienia się jeśli stoisz po obydwu stronach napędu.
Mnie spada zasieg po przeciwnej stronie od modułu radiowego (tam też mam sbw-02 wciśnięty) a lepszy jest od strony gdzie moduły są "wpakowane". W moim przypadki Robus 600 od strony domu są moduły i zasięg od wejścia jest OK a od zewnątrz posesji już jest gorzej - zasłania jes centralka napędu. Bez sbw-02 było lepiej, no ale pod sama brama łapie już pilot.
Mnie spada zasieg po przeciwnej stronie od modułu radiowego (tam też mam sbw-02 wciśnięty) a lepszy jest od strony gdzie moduły są "wpakowane". W moim przypadki Robus 600 od strony domu są moduły i zasięg od wejścia jest OK a od zewnątrz posesji już jest gorzej - zasłania jes centralka napędu. Bez sbw-02 było lepiej, no ale pod sama brama łapie już pilot.
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Wydaje mi się, że pomocną dla Zamela wiedzą byłaby informacja o częstotliwości pracy pilotów. Czy jest to 433 MHz, czy 868 MHz.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
juras
To wydaje się łatwe do sprawdzenia w sieci. Ja mam Flor S 433.92 MHz zmienne kodowanie.
-
Mirosław F.
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 22 times
Jeśli mam model napędu a podałeś, to pierwszą rzeczą którą sprawdziłem była właśnie częstotliwość pracy pilota. Jak już pisałem w poniedziałek zajmę się sprawą.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
-
juras
Tak myślałem, dlatego niektóre info są pomijane ponieważ i tak pewnie je weryfikujesz 
Czesm lepiej nic nie napisać niż wprowadzić w blad
Czesm lepiej nic nie napisać niż wprowadzić w blad
-
Lukasty
Zasięg pilota nie zmienia się, nie ważne z której strony stoję, działa tylko przy samym napędzie, metr od napędu zadziała za 5 lub 10 razem.
Piloty oryginalne nice, rożne modele, 433 Mhz ze zmiennym kodem
Wyjąłem na chwile sbw poza obudowę napędu i zasięg pilota poprawił się o jakieś 2-3 metry
Piloty oryginalne nice, rożne modele, 433 Mhz ze zmiennym kodem
Wyjąłem na chwile sbw poza obudowę napędu i zasięg pilota poprawił się o jakieś 2-3 metry
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Normalnie działa Ci tylko z odległości 2-3 m?
Masz antenkę podpiętą pod radio w napędzie? Domyślnie jest tam taki czarny drucik.
Do NICE można też kupić sobie lampkę "koguta" z wbudowaną antenką, albo samemu jakoś tą antenkę przedłużyć.
Masz antenkę podpiętą pod radio w napędzie? Domyślnie jest tam taki czarny drucik.
Do NICE można też kupić sobie lampkę "koguta" z wbudowaną antenką, albo samemu jakoś tą antenkę przedłużyć.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Lukasty
Wyjąłem sbw poza obudowę bez odłączania i zasieg się odrobine poprawił, jak odłączę sbw wszystko wraca do normy i piloty działają z ok 15 metrow. Antenka jest