Wydruki 3D

Awatar użytkownika
Goral64
Posty: 289
Rejestracja: pt gru 27, 2019 6:22 pm

pn mar 16, 2020 11:03 am

Ale nie łączą Ci się linie w poziomie czy w pionie?
Ekstruder drukarki podaje dokładnie wymierzoną przez slicer na podstawie ustawionych parametórw ilość filamentu na daną linię. Jeśli jest go za dużo na daną prędkość i odległość głowicy od poprzedniej warstwy to ci się filament rozlewa/rozmazuje, jeśli jest go za mało, to nie łączy się z sąsiednimi liniami a linia o grubości dyszy leży na poprzedniej warstwie.
RPi4: Supla Cloud + Supla Scripts + Proxy + Let's Encrypt
1x MEW-01, 1x LIW-01, 2x SBW-02, 2x PNW-01, 1x ROW-01, 1x ROW-02, 1x ROW-04m,
1x Sonoff BRIDGE RF 433 (FW by Duch__)
This is only the beggining...
dobo
Posty: 250
Rejestracja: ndz kwie 07, 2019 8:14 pm

pn mar 16, 2020 12:36 pm

Prędkość mam ustawioną na 80 natomiast nie wiem czemu jak w czasie drukowania wejdę w ustawienia w drukarce to na wyświetlaczu pokazuje 100

Tak to wygląda jak na zdjęciu poniżej.
.
IMG_20200316_133308.jpg
IMG_20200316_133308.jpg (59.56 KiB) Przejrzano 469 razy
dobo
Posty: 250
Rejestracja: ndz kwie 07, 2019 8:14 pm

pn mar 16, 2020 12:51 pm

Narysowałem chłodzenie ale będzie raczej problem z wydrukowaniem chyba zbyt skomplikowane.
.
chłodzenie_1.jpg
chłodzenie_1.jpg (692.49 KiB) Przejrzano 461 razy
chłodzenie_2.jpg
chłodzenie_2.jpg (690.18 KiB) Przejrzano 461 razy


do 15 warstwy będzie ok natomiast 16 warstwa będzie miała problem bo nie ma gdzie podeprzeć filamentu a podpory są tam nie wskazane :(
Jakieś rozwiązanie poza pocięciem obiektu na dwa elementy i sklejenie?
Czy w Cura można ustawić by wygenerował gcode od warstwy do warstwy np od warstwy 1 do 15 i potem jako osobny wydruk od warstwy 16 do 42?
Awatar użytkownika
Goral64
Posty: 289
Rejestracja: pt gru 27, 2019 6:22 pm

pn mar 16, 2020 1:52 pm

dobo pisze:
pn mar 16, 2020 12:36 pm
Prędkość mam ustawioną na 80 natomiast nie wiem czemu jak w czasie drukowania wejdę w ustawienia w drukarce to na wyświetlaczu pokazuje 100
Bo to na wyświetlaczu pewnie jest w procentach.
RPi4: Supla Cloud + Supla Scripts + Proxy + Let's Encrypt
1x MEW-01, 1x LIW-01, 2x SBW-02, 2x PNW-01, 1x ROW-01, 1x ROW-02, 1x ROW-04m,
1x Sonoff BRIDGE RF 433 (FW by Duch__)
This is only the beggining...
macia10@gmail.com
Posty: 17
Rejestracja: pt gru 27, 2019 4:38 pm

ndz mar 22, 2020 9:07 am

dobo pisze:
pn mar 16, 2020 12:51 pm
Narysowałem chłodzenie ale będzie raczej problem z wydrukowaniem chyba zbyt skomplikowane.
.
chłodzenie_1.jpg
chłodzenie_2.jpg



do 15 warstwy będzie ok natomiast 16 warstwa będzie miała problem bo nie ma gdzie podeprzeć filamentu a podpory są tam nie wskazane :(
Jakieś rozwiązanie poza pocięciem obiektu na dwa elementy i sklejenie?
Czy w Cura można ustawić by wygenerował gcode od warstwy do warstwy np od warstwy 1 do 15 i potem jako osobny wydruk od warstwy 16 do 42?
Nie martw sie z takimi malymi zwisami drukarka sobie bez problemu poradzi :)
macia10@gmail.com
Posty: 17
Rejestracja: pt gru 27, 2019 4:38 pm

ndz mar 22, 2020 9:09 am

dobo pisze:
pn mar 16, 2020 12:36 pm
Prędkość mam ustawioną na 80 natomiast nie wiem czemu jak w czasie drukowania wejdę w ustawienia w drukarce to na wyświetlaczu pokazuje 100

Tak to wygląda jak na zdjęciu poniżej.
.
IMG_20200316_133308.jpg
Wyglada na to ze jest za szybko i extruder po prostu nie nadarza z podawaniem filamentu. Najczesciej te podstawowe dolaczone do drukarki tak maja.
dobo
Posty: 250
Rejestracja: ndz kwie 07, 2019 8:14 pm

czw mar 26, 2020 6:02 pm

W związku z obecna sytuacją w kraju i na świecie drukarka 3D to nawet przydatna zabawka.
Załączniki
IMG_20200326_184652.jpg
IMG_20200326_184652.jpg (50.85 KiB) Przejrzano 326 razy
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1989
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

czw mar 26, 2020 6:38 pm

Brakuje tylko filtra :)
Ale to nie problem bo zapewne masz odkurzacz z filtrem hepa to może masz na zapasie nowy.
Pozdrawiam
Wojtek
Demeter
Posty: 36
Rejestracja: sob wrz 21, 2019 12:29 pm

sob mar 28, 2020 9:00 pm

takie coś w jakiej cenie będzie?
20200328_080912.jpg
20200328_080912.jpg (3.55 MiB) Przejrzano 273 razy
Załączniki
20200328_080938.jpg
20200328_080938.jpg (2.53 MiB) Przejrzano 273 razy
Krzyśku
Posty: 53
Rejestracja: pn wrz 16, 2019 7:22 pm

pn mar 30, 2020 5:56 am

A ja potrzebuję maskownicę do LCD 20x4 w ilości sztuk 2.
Tak żeby jako tako zlicować ze ścianą. LCD i reszta będzie w ścianie.
Ewentualnie, w ostateczności może być takie pudełko z otworem na LCD. Wtedy całość byłaby "na ścianie" w pudełku.
Ktoś, coś, za ile?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna dyskusja”