W bibliotece SuplaDevice na Arduino IDE leży od dawna kawałek kodu o nazwie SuplaSomfy.
Z tego co udało mi się ustalić, to jest to kod do obsługi modułu RF na Arduino Mega do zdalnego sterowania roletami w systmie Somfy RTS.
Czy ktoś z tego korzysta? Ewentualnie czy ma rolety u siebie w tym systemie i chciałby tego używać z Suplą?
Szukam użytkowników, bo zabieram się za przepisywanie rolet w bibliotece i miło by było gdybym nie zepsuł tej funkcjonalności. No chyba, że to martwy i nikomu niepotrzebny kod...
SuplaSomfy rolety - czy ktoś używa?
-
klew
- Has thanked: 136 times
- Been thanked: 137 times
Piszesz o roletach dachowych? Fakro oficjalnie współpracuje z Suplą. Ma być dostępna bramka do Fakro/zwave <-> Supla.miko1282 wrote: Fri Mar 20, 2020 9:15 am Ja bym był zainteresowany takim rozwiązaniem
##EDIT
Jednak niestety u mnie fakro :/
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
tecebe
Ja bym był zainteresowany taką integracją
Mam u siebie Somfy RTS i właśnie szukam czegoś do obsługi rolet za jakąś przyzwoitą cenę
Mam u siebie Somfy RTS i właśnie szukam czegoś do obsługi rolet za jakąś przyzwoitą cenę
-
klew
- Has thanked: 136 times
- Been thanked: 137 times
Cena tutaj jest raczej niewielka, tylko jest to rozwiązanie typy DIY, więc musisz mieć jakiś mikrokontroler, dokupić do niego radio i wgrać oprogramowanie. Czy nadal jesteś zainteresowany?tecebe wrote: Sun Apr 26, 2020 8:13 pm Ja bym był zainteresowany taką integracją![]()
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
tecebe
Oczywiście, w przyszłym tygodniu ma mi przyjść kolejna partia elektrozłomu od Chińczyków - w tym także FS1000A - trochę poczytałem na temat tego modułu i jego możliwości integracji z Somfy i wychodzi na to że niby trzeba będzie zmodyfikować na 433,42, chyba że bez tego się obejdzie. W Arduino i pochodnych siedzę od jakiegoś czasu więc to nie problem
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Jakieś przymiarki do sterowania Somfy już robiliśmy i nawet coś działało. Zamówiłem nawet specjalny kwarc o zmienionej częstotliwości.
Trochę go przyszło tak więc jakby ktoś chciał to dajcie znać. Mogę odstąpić.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
tecebe
Jeżeli faktycznie to będzie działać to jestem chętnypzygmunt wrote: Mon Apr 27, 2020 9:31 am Jakieś przymiarki do sterowania Somfy już robiliśmy i nawet coś działało. Zamówiłem nawet specjalny kwarc o zmienionej częstotliwości.