Witam.
Proszę o informację czy możliwa
będzie weryfikacja zużycia energii (trendy i analiza itp na Supla Scripts tak ja np. pomiar temperatury?
Dodatkowo mam pytanie czy Twórca ikony licznika energii i jednostki kWh nie mógłby przerobić widoku tak aby było widoczny w całości. Na smartfonach z androidem obcinanie dół jednostki (kWh)
MEW - 01
-
ROUR
Dzięki za informacje
Odrzut w załączniku
Robert
Odrzut w załączniku
Robert
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
ROUR
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Na domyślnej wielkości czcionki ustawionej w smartfonie trzy cyfry pokazują się poprawnie, natomiast przy czterech jednostka jest już przesuwana do nowego wiersza i ucięta.
Tak to wygląda na S10:
Tak to wygląda na S10:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
wojtas567
Zmniejsz czcionkę w telefonie i zmieszczą się spokojnie wartości nawet do 999,99 kWh
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
ROUR
Ciągnąc dalej temat MEW-01 a w zasadzie jego "rozbudowy" ale od strony sprzętowej, dobrym rozwiązaniem byłoby wyposażenie go w styk przekaźnikowy. Licznik MEW rozlicza energię pobraną i oddaną, dlatego dla użytkowników którzy posiadają instalację fotowoltaiczną takie wyjście przekaźnikowe umożliwiłoby załączenie odpowiedniego urządzenia ( bojler, ogrzewacz itp.) w czasie produkcji energii słonecznej bez konieczności oddawania jej do sieci. Oczywiście wiązałoby się to z pewną zmianą softu, ale dla twórców Supli na pewno nie byłoby to problemem.
ROUR
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
To już wchodzisz w kwestię logiki, która po wprowadzeniu pozwoli Ci na takie działanie bez instalowania przekaźnika w MEW-ie. Będziesz mógł
wysterować dowolny moduł z przekaźnikiem, który jest podłączony do Supli.
Generalnie wpinając się do API jakimś skryptem już możesz osiągnąć taki efekt.
wysterować dowolny moduł z przekaźnikiem, który jest podłączony do Supli.
Generalnie wpinając się do API jakimś skryptem już możesz osiągnąć taki efekt.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
simryc
jak jesteśmy w strefie życzeń to tak na prawdę super było by dodanie pomiaru temperatury i wilgotności do modułu