To zapewne centralka takiego typu jak np tu https://allegro.pl/oferta/naped-do-bram ... 8169383542
Sterowanie tylko z pilota. Nie ma wejścia na sterowanie z przycisku.
Do rozważenia podlutowanie się pod jeden z pilotów...
Obecnie podobne zestawy oferowane są też z radiolinią ze sterowaniem WIFI
https://allegro.pl/oferta/naped-do-bram ... 8378455849
https://allegro.pl/oferta/zdalne-sterow ... 8515703905
Jak podłączyć do harl 1618
-
and111
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
and111
Nie podłączaj w takim razie SBW do radiolinii, bo coś możesz uszkodzić.
-
Przemek00
To jest instrukcja tego systemu
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Przemek00
I jeszcze to reszta instrukcji
-
Przemek00
Ok a czy tem moduł sbw 02 może sam pracować bez tej radiostacji jeżeli tak to jak to podłonczyc czy wogule się da to zrobić koledzy
-
Mirosław F.
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 22 times
Faktycznie tu macie rację. Jakość tych zdjęć wprowadziła mnie w błąd. Przy podłączeniu tego jak napisałem nic by się nie stało ale też nie zadziałało.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Na wprost do tego sterownika nie podłączysz SBW-02. Jedyne rozwiązanie, to jak napisał @and111. Poświęcenie jednego pilota (można dokupić za 20 zł na stronie, której adres masz na instrukcji i podpięcie się pod przycisk w pilocie.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
Przemek00
Ok koledzy mogę prosić o jakiś schemat jak się podpiąć w ten pilot i gdzie to wszystko podłonczyczyc i czy te moduł sbw 02 będzie można podpiąć pod to wszystko?
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Twój sprzęt jest ubogi w funkcje rozszerzające lub nie są one w instrukcji opisane.
Większość sterowników bram pozwala na podłączanie zewnętrznych urządzeń sterujących. Twój najwyraźniej nie.
To co możesz zrobić to przeróbka jednego z pilotów. Musiałbyś jeden rozebrać i wysłać zdjęcia elektroniki (w dobrej jakości).
Potrzebujesz też jakiś multimetr, lutownicę i osobny zasilacz dla SBW.
Zanim jednak zaczniesz rozbierać obudowę pilota napisz czy sterowanie z pilota odbywa się poprzez krótkie naciśnięcie przycisku.
Większość sterowników bram pozwala na podłączanie zewnętrznych urządzeń sterujących. Twój najwyraźniej nie.
To co możesz zrobić to przeróbka jednego z pilotów. Musiałbyś jeden rozebrać i wysłać zdjęcia elektroniki (w dobrej jakości).
Potrzebujesz też jakiś multimetr, lutownicę i osobny zasilacz dla SBW.
Zanim jednak zaczniesz rozbierać obudowę pilota napisz czy sterowanie z pilota odbywa się poprzez krótkie naciśnięcie przycisku.
SUPLA.... Nareszcie w domu.