Jak podłączyć do harl 1618

Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Wydaje mi się, że w tym sterowniku otwieranie bramy jest jednym przyciskiem, a zamykanie drugim. Jeśli faktycznie tak jest to wtedy tylko jakiś indywidualny projekt DIY.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Przemek00

Witam tak mogę na płytce od bramy zmienić otwieranie bramy ma z przerwami lub tylko otwiera jak trzymam cały czas guzik jak puszcze to się zatrzymuje i teraz mam ustawione tak że nacisnę raz krudko puszczam i otwiera lub zamyka i też mogę zatrzymać jednym krudkim naciśnięciem takie ma 3 fukcie do ustawieni ustawiam przekładając zworke w tym sterowniku bramy
Przemek00

To jest ten pilot
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Otwierasz/zamykasz jednym przyciskiem ? Jeśli tak to podlutuj sobie dwa kabelki pod ten przycisk tak jak na poniższym przykładzie.
Przycisk musi działać w trybie krótkiego naciśnięcia.

Zasilanie SBW z dowolnego zasilacza 12-24V AC lub DC.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Dodam, że jeśli zastosujesz zasilacz 12V DC (prąd stały), to możesz również podlutować przewody do zasilacza od zacisków baterii i nie potrzebujesz wtedy zasilania bateryjnego.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Przemek00

Fajnie goledzy ale czy te sbw 02 może być podpięte do prądu z tego zasilacza co jest na zdjęciach i i czy te przewody od baterii też modo tam być wpięte jeśli mogę to prosiłbym o jakiś rysunek żebym widział jak to zrobić szczerze to nie jestem żadnym elektronikiem i elektrykiem a nie ukrywam bardzo by mi to ułatwiło całe połonczenie całego tego systemu
pzygmunt

Najprawdopodobniej możesz wszystko podłączyć do tego zasilacza przy bramie. Wygląda na to, że jest to zasilacz 12V DC. Zrób jeszcze jego zdjęcie w dobrej jakości. Do kompletu możesz podłączyć jeszcze kontraktron, dzięki któremu będziesz widział czy brama jest otwarta czy zamknięta.
Przemek00

Mam nadzieję że będzie widać dobrze
pzygmunt

Zrób zdjęcie zasilacza, a nie instrukcji.
juras

W instrukcji owej napisane jest, ze dolaczony jest zasilacz stabilizowany 12V DC i mocy 5A

Return to “ZAMEL SBW-02”