Multiboard

local

Witam. Czy była by możliwe dodanie checkboxa który będzie odpowiadał za wlacznie/wyłącznie opcji wyłączania przekaźnika po zerwaniu polaczenia z serwerem ?
4xShelly 1, Shelly 1L, 2xShelly 2.5, Sonoff T3, 2xSonoff Basic R2, 4xNeo 16A
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

local wrote: Tue Apr 07, 2020 12:01 pm Witam. Czy była by możliwe dodanie checkboxa który będzie odpowiadał za wlacznie/wyłącznie opcji wyłączania przekaźnika po zerwaniu polaczenia z serwerem ?
Połączenia są resetowane przy każdej zmianie konfiguracji po stronie serwera dowolnego kanału danego użytkownika. Na pewno chciałbyś aby wtedy wyłączały się przekaźniki?
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
local

klew wrote: Tue Apr 07, 2020 6:21 pm Połączenia są resetowane przy każdej zmianie konfiguracji po stronie serwera dowolnego kanału danego użytkownika.
Chodzi mi bardziej o sytuacje braku internetu i po X czasie przekaźnik zostaje wyłączony. Wiem można postawić cloud'a ale to nie dla mnie.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

local wrote: Wed Apr 08, 2020 1:16 pm
klew wrote: Tue Apr 07, 2020 6:21 pm Połączenia są resetowane przy każdej zmianie konfiguracji po stronie serwera dowolnego kanału danego użytkownika.
Chodzi mi bardziej o sytuacje braku internetu i po X czasie przekaźnik zostaje wyłączony. Wiem można postawić cloud'a ale to nie dla mnie.
Takiego czegoś w żadnym sofcie na chwilę obecną nie ustawisz. Natomiast da się to zaimplementować, ale raczej musiałbyś samemu takie coś zrobić.

Pytanie: po co takie zachowanie? Czemu brak internetu/połącznia z serwerem ma powodować wyłączneie przekaźnika?
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
local

klew wrote: Wed Apr 08, 2020 1:43 pm
Takiego czegoś w żadnym sofcie na chwilę obecną nie ustawisz. Natomiast da się to zaimplementować, ale raczej musiałbyś samemu takie coś zrobić.
Mam multiboard w większości urządzeń i kiedy wypnę wtyczkę RJ45 z routera to po około minucie światło gaśnie.
Lucas

local wrote: Wed Apr 08, 2020 5:10 pm
klew wrote: Wed Apr 08, 2020 1:43 pm
Mam multiboard w większości urządzeń i kiedy wypnę wtyczkę RJ45 z routera to po około minucie światło gaśnie.
@local spróbuj przestawić reset flag na RESTORE_FORCE. Mam multiboard w Shelly-1. Po wyłączeniu internetu nic się nie wyłącza. Testowane przed chwilą.
Volturio

Hej u mnie ten sam problem.
Po resecie łącza lub zmianie ip światło w sypialni i w holu włącza się samoczynnie (w nocy jest to kłopotliwe) muszę wstawać i wyłączać fizycznie.Dotyczy to tylko 2 sonofów w domu mam ok. tych 10 urządzeń reszta działa ok. Zaznaczam, że wszystkie na tym samym sofcie.
problem dotyczy tylko wspomnianych 2 urządzeń.
lukosław

Potwierdzam. Mam jednego sonoffa basic R2 z multiboardem (jako sonoff S2X) i przy problemach z netem Sonoff się wyłącza. Mam kilkanaście różnych modułów w domu i tylko ten jeden zachowuje się w ten sposób.

Return to “Ogólna dyskusja”