Witam.
Mam problem z podłączeniem sterownika SBW 02 do napędu bramy FAAC 391. Co mam z czym połączyć, proszę o pomoc.
FAAC 391
-
PawełP
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
PawełP
Nie wiem czy dobrze rozumiem, pod J2 mogę podłączyć kontaktron ?
-
PawełP
Z instrukcji wynika iż J2 ma 24 DC.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
PawełP
Ok tak zrobię, wkrótce się odezwę z wieściami czy się udało.
Dziękuję za pomoc.
Dziękuję za pomoc.
-
PawełP
Jeszcze jedno IN1 i J2 mam połączyć przez kontaktron czy nie ?
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Kolega @miproh twierdzi, że bez przekaźnika
to nie zadziała. Może podłącz tam najpierw multimetr lub żarówkę 24V (pod szare zaciski) i sprawdź co się zmienia w zależności od zmiany położenia bramy.
Jeśli przy zamkniętej nie będzie tam napięcia, a przy otwartej (lub odwrotnie) będzie to można to wyjście wykorzystać jako czujnik otwarcia bramy. Wtedy pozostanie kwestia czy bez dodatkowego przekaźnika się obejdzie czy nie.
to nie zadziała. Może podłącz tam najpierw multimetr lub żarówkę 24V (pod szare zaciski) i sprawdź co się zmienia w zależności od zmiany położenia bramy.
Jeśli przy zamkniętej nie będzie tam napięcia, a przy otwartej (lub odwrotnie) będzie to można to wyjście wykorzystać jako czujnik otwarcia bramy. Wtedy pozostanie kwestia czy bez dodatkowego przekaźnika się obejdzie czy nie.
SUPLA.... Nareszcie w domu.