Problem z komendami głosowymi po polsku

Wwilcz

W dobie ubogiego Google Assistant v. PL nie mogę ogarnąć jak ustawić komendy głosowe po polsku.

Google Home nie rozumie różnicy pomiędzy włącz i wyłącz, a rolety można tylko "uchylić". IFTTT wyłapuje tylko komendy w ustawionym języku w applecie, więc rozwiązanie z linkiem bezpośrednim też odpada z braku wsparcia dla języka polskiego.

Walczyłem coś z Supla Scripts i Automate, ale widząc tam odnośniki do ery Google Now zakładam, że to rozwiązanie chyba już nie ma wsparcia ze strony Supli.

Są jakieś alternatywy? Dziękuję
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Zmień na EN.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Wwilcz

Całego asystenta? Nie jest to dobre rozwiązanie, bo po prostu mnie wtedy on prawie nie rozumie. To, plus jest w nim parę rzeczy, które po polsku się sprawdzają.

Nie wiem co innego mam zmienić na en. Applet? Wtedy komendy nie przechodzą, bo pewnie IFTTT ma jakiś check w jakim języku jest komenda zanim sprawdzi jej składnie, a google podaje jej język w osobnej zmiennej jako atrybut komendy.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Jeśli chodzi o oficjalną integrację z Google to integrujemy się tylko z Google Home, a tutaj język PL działa kiepsko.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Ja mam alternatywę dla Google Home i po polsku. "Kuba, zgaś światło w łazience", "Kuba, trzeba wynieść śmieci"...
Ten Asystent za każdym razem doskonale rozumie moje polecenia głosowe, lecz czasami występuje dziwny problem z ich wykonaniem. Na dodatek aktualnie funkcja w wynoszeniem śmieci musiała zostać wyłączona ze względu na wiek Asystenta.
:lol: :D :lol:
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl

Return to “Pomoc”