Witam serdecznie.
Czy jest możliwość żeby podłączyć sterownik od rolet do elektrycznego projektora. Jestem kompletnym laikiem w tych sprawach.
SUPLA SRW-01 - Podłączenie do elektrycznego projektora
-
Guzman22
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
alankedzior
Jest możliwość, lecz lepiej aby zajął się tym ktoś z kwalifikacjami
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Można byłoby teoretycznie spróbować podłączyć to w sposób pokazany na poniższym rysunku. Ale nie znam funkcjonalności tego sterownika radiowego, więc nie mam 100% pewności, że to będzie wszystko razem działać poprawnie.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
yahoo
O cholera, wygląda to zupełnie jak mój sterownik do ekranu projekcyjnego, i też kminię jakby tu podłączyć SRW-01. Myślałem, żeby wpiąć się do istniejącego sterownika, i móc sterować Suplą i pilotem, albo wywalić sterownik i zostawić tylko sterowanie Suplą. Aż zajrzę do środka i sprawdzę:) A do tego chciałem odpalać sam projektor za pomocą ROW-01, i wtedy jednym przyciskiem w aplikacji rozwijam ekran, zamykam rolety i odpalam projektor (chyba się tak da, nie?). Szkoda, że nie ma modułu, który skoczy po piwko i popcorn... 
Popatrzę na bebechy tego mojego sterownika, i jeżeli jest to samo co powyżej, to spróbuję tak połączyć i dam znać.
pozdrówki
y.
Popatrzę na bebechy tego mojego sterownika, i jeżeli jest to samo co powyżej, to spróbuję tak połączyć i dam znać.
pozdrówki
y.
-
yahoo
No wygląda prawie tak samo. Model sterownika ten sam:
W środku trochę inaczej:
Z tyłu widac, że wejście z sieci (4) i wyjście na projektor(5) są połączone, więc wydaje się, że to może zadziałać. Co myślicie?
Update!
Efekt jest taki, że nie działa. Nawet jeżeli całkiem odepnę ten radiowy sterownik i zostawię samego SRW. Chyba jest odwrotnie niż w normalnych napędach roletowych, że sterowanie polega na podaniu fazy na dane wejście silnika, a zero jest zapięte na stałe. Tu wygląda, że na stałe jest faza, a sterowanie z tego radiowego cuda odbywa się przez zapięcie zera. Macie pomysły jakby to inaczej ogarnąć?
pozdrówki
yahoo
Z tyłu widac, że wejście z sieci (4) i wyjście na projektor(5) są połączone, więc wydaje się, że to może zadziałać. Co myślicie?
Update!
Efekt jest taki, że nie działa. Nawet jeżeli całkiem odepnę ten radiowy sterownik i zostawię samego SRW. Chyba jest odwrotnie niż w normalnych napędach roletowych, że sterowanie polega na podaniu fazy na dane wejście silnika, a zero jest zapięte na stałe. Tu wygląda, że na stałe jest faza, a sterowanie z tego radiowego cuda odbywa się przez zapięcie zera. Macie pomysły jakby to inaczej ogarnąć?
pozdrówki
yahoo