[PORADNIK] ESP8266 nie działa - gdy kończą się pomysły

Patryk
Posty: 1132
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm
Lokalizacja: Rybnik

wt kwie 21, 2020 5:22 pm

Volturio pisze:
wt kwie 21, 2020 4:58 pm

Sprawdzałem tym flash_download_tools_v3.6.8 ale tu nic nie startuje ciągle error.
Pokaż screna z ustawieniami.
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 2014
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

wt kwie 21, 2020 5:31 pm

Widzę że czyścisz pamięć więc pozostałości raczej nie ma po starym wsadzie ale ja zauważyłem kiedyś wgrywając do sonofa soft z wifimanagerem i Json że nie chciały się uruchomić, powód - za mało pamięci :(. Json nie może zapisać wszystkich ustawień i wszystko się wywala, a moduł cały czas się restartuje.
Pozdrawiam
Wojtek
elmaya
Posty: 1125
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

wt kwie 21, 2020 5:36 pm

wojtas567 pisze:
wt kwie 21, 2020 5:31 pm
Widzę że czyścisz pamięć więc pozostałości raczej nie ma po starym wsadzie ale ja zauważyłem kiedyś wgrywając do sonofa soft z wifimanagerem i Json że nie chciały się uruchomić, powód - za mało pamięci :(. Json nie może zapisać wszystkich ustawień i wszystko się wywala, a moduł cały czas się restartuje.
is talking about the soft for sonoff touch, the one you helped to test
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 2014
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

wt kwie 21, 2020 5:58 pm

Nie wcześniejsze któreś ostatni soft toucha nawet aktualizowałem przez www :)
Pozdrawiam
Wojtek
pykaman
Posty: 90
Rejestracja: śr maja 31, 2017 12:55 pm

śr sty 13, 2021 8:04 am

Taka sytuacja. Sonoff Basic v1.1 ma na pokładzie soft od zybiego Gate. Moduł łączy się z siecią. Niestety coś jest chyba uwalone bo przekaźnik nie reaguje ani na apke ani na przycisk. Przekaźnika sam w sobie jest ok bo jak stykam przewodami bezpośrednio do nóżek przekaźnika to tryka. Kolejny problem taki że jak chce wgrać nowy soft to nic się nie dzieje po kliknięciu flash. Moduł chyba wchodzi w tryb flash bo jak podepnie do zasilania/kompa z przytrzymanym przyciskiem to dioda nie miga. Wejście w tryb config też działa bo rozsyła sieć. Próbowałem różne konwertery i różne programy i nadal nic. Ktoś coś?
ODPOWIEDZ

Wróć do „FAQ / Jak to zrobić”